De Britse minister voor de brexit, Stephen Barclay.
Volledig scherm
De Britse minister voor de brexit, Stephen Barclay. © REUTERS

Brexit-minister: “Groot-Brittannië moet EU verlaten op 31 oktober”

Groot-Brittannië "moet de Europese Unie verlaten" op 31 oktober. Dat verklaarde de Britse minister voor de brexit, Stephen Barclay, vandaag op een persconferentie voor de buitenlandse pers. "We hebben altijd duidelijk gezegd, en Boris Johnson - favoriet om premier Theresa May te vervangen - heeft ook zeer duidelijk gezegd: Groot-Brittannië moet op 31 oktober vertrekken".

8 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Marina De Martelaere, ik voorspel eerder het omgekeerde. De UK valt uiteen, de harde Brexiteers ijlen - ze menen dat ze nog in het koloniale tijdperk leven en een grootmacht voorstellen op wereldvlak. Vergeet het, de pond is gecrashed, vele bedrijven verlaten het land. Belastingsvoordelen bieden zal geen verschil maken zolang je geen voet hebt op de naburige afzetmarkten. Zelfs de US zal strenge voorwaarden stellen om een weg naar coöperatie te openen.
  • Pat Hendrikx

    5 jaar geleden
    De briljante politici vallen over elkaar in de U.k. Boris is een genie net zoals May, Leadsome, Farage en Gove, Hunt. En die nitwits gaan dan Europa aanvallen. Maar dat krijg je als je je eigen slecht beleid altijd op Europa afschuift. Populisme steekt terug de kop op ik Europa.Een zondebok kiezen en lullen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De Britse hoogmoed ( hebben nog steeds nt begrepen dat er niet meer kan onderhandeld worden ) staat voor de val! schop die gasten inderdaad op 31 oktober 2019 buiten! met of zonder deal! Dat spelletje heeft lang genoeg geduurd! Het zal even voor beide (UK en EU-landen) moeilijk zijn, zeker voor een aantal firma's, maar de Britten zullen niet stoppen van eten of zaken kopen! en een nieuwe vorm van uitwisseling goederen en diensten zal er sneller zijn dan met een eventueel uitstel!
  • Marina De Martelaere

    5 jaar geleden
    Europa zal bleiten zonder het VK. Hadden er maar meer landen in Europa dezelfde moed als VK
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Één mooi voorbeeld hoe populisme dat samengaat met leugens een land kapot kunnen maken want geloof me, ze zullen het voelen en meer dan ze denken.