AP
Volledig scherm
© AP

Nieuwe wet in New York zou Congres toegang tot Trumps belastingaangifte geven

De druk op VS-president Donald Trump om zijn belastingaangiftes vrij te geven neemt toe. De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, ondertekende vandaag een wetsvoorstel dat het Congres kan aangrijpen om belastingdocumenten uit de staat op te eisen. Tenminste zolang er daarvoor een "specifieke en legitieme legislatieve grond" is.

12 reacties

  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Als vorig vastgoed magnaat zouden de banden met maffia kopstukken wel eens bekend kunnen geraken als zijn hele boekhouding bekend moest worden. De constructies om eigendom te verwerven is in de USA in honderd jaar weinig veranderd.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Dev om zo iets te beweren moet je de wet ginder kennen ! Ten gronde !
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    deze president is nog erger dan de maffia , iedere president heeft zijn belastingaangifte openbaar gemaakt ! trump niet omdat hij veel te verbergen heeft en zo corrupt is als dat hij liegt ! en dat is zeeeer erg
  • dev Sleger

    5 jaar geleden
    Michael aerts, de aangiftes die ze willen zijn van voor zijn ambt. De "democraten" moeten aantonen dat zij een geldige reden hebben om zijn taksen in te zien, zo niet is dit hele gebeuren onwettelijk. Zonder aantoonbare reden heeft de US overheid simpelweg het recht niet om die aangiftes in te zien en te publiceren. Een eerlijk proces heet zoiets, iets wat u voor uzelf ook verwacht denk ik? Of toch liever de brandstapel?
  • Dirk De Graaf

    5 jaar geleden
    Als Trump gesjoemeld heeft had de belastingsdienst hem wel vervolgd hoor. De democraten willen zijn oude aangiften inzien omdat ze hopen (wat wellicht klopt) zo aan te tonen dat hij als zakenman niet zo schitterend presteert, en dit tegen hem gebruiken in de kiescampagne. Nogal laag bij de grond. Trump wil uiteraard zijn imago als goede zakenman niet te grabbel gooien, waarom zou hij ?