dinsdag 9 juli 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De zaak van Renotte wordt mogelijk volgende week al behandeld. Karel Hemerijckx

Tongerse magistraat Renotte in cassatie tegen aanhouding

tongerenDe Tongerse magistraat Dominiek Renotte (49) gaat in cassatie tegen de verlenging van zijn aanhoudingsmandaat door de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) de voorbije vrijdag.

De magistraat werd vorige week dinsdag opgepakt in het kader van een onderzoek over mogelijk gesjoemel met tweedehandsauto’s. Hij zou commerciële activiteiten hebben uitgevoerd zonder dat hij een ondernemingsnummer heeft. Op die wijze zou hij bepaalde inkomsten niet hebben aangegeven en btw hebben ontdoken. Het parket-generaal heeft vrijdag geen uitleg over de stand van het onderzoek gegeven, enkel meegedeeld dat de KI de aanhouding van de magistraat heeft verlengd omwille van het gevaar op recidive (herhaling), collusie (heimelijke verstandhouding om het opsporen van strafbare feiten te belemmeren) en omwille van het gevaar dat hij bewijsstukken zou laten verdwijnen.

“Wij hebben inmiddels cassatie aangetekend tegen het arrest van de KI”, aldus de raadsman van de Tongerse magistraat. “Mogelijk wordt de zaak volgende week al behandeld.” Renotte zit opgesloten in de gevangenis van Antwerpen, waar hij de eerste dagen geen contacten met de buitenwereld mocht hebben.

De zaak draait rond de privécollectie van oldtimers van de magistraat die meer dan dertig jaar oud is. Renotte kocht of ruilde de wagens waarmee hij af en toe op het werk verscheen. De hele affaire blijkt in hoofdzaak een fiscale aangelegenheid te zijn waarbij het al dan niet professionele karakter van de handel bepalend zal zijn.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws