Jan Van Maele
Volledig scherm
© Jan Van Maele

1 op 4 leningen is voor tweede verblijf: Belg heeft ook tweede baksteen in de maag

De Belg sluit steeds meer leningen af voor een tweede verblijf, en het ontleende bedrag wordt steeds groter. Vorig jaar leenden we gemiddeld 199.500 euro, tegenover 155.000 euro in 2016, zo blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. “De Belg stopt zijn geld nog altijd liever in bouwstenen.”

65 reacties

  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Interessant wanneer je niet afhankelijk bent van huurders. Verhuren kan nl lelijk tegenvallen in een land waar een verhuurder geen rechten en een huurder geen plichten heeft. Wij hadden een verhuureigendom, maar sinds die verkocht is, heb ik een heleboel kopzorgen minder. En dat weegt ruimschoots op tegen dat beetje extra geld dat je met wat geluk overhoudt op het eind. Ik mag niet alle huurders over dezelfde kam scheren, er waren er ook goeie, maar wat 1 profiteur op een jaar kan kapotmaken...
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    @Guy Vermeulen. Proficiat met uw 'drive'. Maar hebt u al ooit een corbillard met een trekhaak geweten waar de aanhangwagen met geld aanhangt van diegene die plat op zijne rug in die kist ligt???
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Wie een appartement aan de zee heeft weet op den duur elke losse tegel liggen, elke bult in het trottoir. Met als resultaat dat veel mensen gewoon thuisblijven omdat ze het allemaal al gezien hebben.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    @Pieter Verhulst. Ja en de brandverzekering, het kadastraal inkomen, de belastingen als tweede verblijf (meestal 1000 euro/jaar) de syndicus, het onderhoud van de lift , de 1000 euro/jaar die men gem. in de pot moet storten om in de toekomst aan de buitenkant of het dak van het blok te repareren. De maanden van leegstand, enz..enz… Dat was u nu vergeten sé. M.a.w u kent er niks van en kijkt met jaloerse ogen naar het bezit van een ander.
  • guy vermeulen

    5 jaar geleden
    Ben al aan het zoeken om een vierde eigendom te kopen ,mocht ik veel geld hebben kocht ik mij er vijftig . Laat de anderen maar reizen,gaan eten,lekker niks doen,... elk zijn goesting . Jaloezie trek ik mij niks van aan .