VUB
Volledig scherm
© VUB

Nieuwe VUB-opleiding ‘School of Thinking’ zoekt oplossingen voor complexe moderne problemen

De Vrije Universiteit Brussel lanceert vanaf oktober 2019 de nieuwe Engelstalige opleiding "School of Thinking". Dit postgraduaat van een jaar wordt georganiseerd door het Centrum Leo Apostel (CLEA) en wil studenten trainen in verschillende denkmethodes die hen kunnen helpen oplossingen te vinden voor de ingewikkelde hedendaagse problemen.

8 reacties

  • D. Vandegoede

    5 jaar geleden
    @Bob, zowat alles wat we nu leren komt uit boeken (ik ben 62 en heb nog dingen geleerd die nog niet gedocumenteerd waren). De Bono leert je echter dingen te bekijken vanuit andere perspectieven. Je stelt niets in vraag maar je leert zoeken naar onderliggende verbanden die niet altijd even zichtbaar zijn. Zo vind je bvb hoe 1+1 ook 10 kan zijn :).
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Thinking outside the box dat is bij de werkgever nog altijd een gigantisch probleem hij wil nu eenmaal de touwtjes strak in handen houden alleen zijn ideeën zijn de goede dus men geeft het uiteindelijk op om nog iets bij te dragen en doet gewoon wat men vraagt niet meer niet minder en zo stomp je af en verlies je om ruimer en breder te denken
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    @ D.VD. Goede, een boek leert je wat de auteur denkt. In deze waarom de auteur denkt dat iemand een oplossing niet begrijpt. Doordenkertje ! 1+1=2 en geen 3. M.a.w. oppassen als je een boek leest en alles in vraag stellen. Denk aan de kracht van het suggestieve !
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Dat er een school wordt opgericht voor 'thinking' kan enkel betekenen dat men de studenten in een bepaalde richting wil doen denken. Iets wat al 'onopvallend' gebeurd in het lager, middel en hoger onderwijs. Om out of the box te denken moet je dus eerst de box afwerpen en niet nog is naar school gaan want de school is de box !
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Dus een school waar geleerd wordt wat 'gezond verstand' betekent en hoe je het moet gebruiken ?