Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Afspraak maken bij de orthodontist? Bereid je dan voor op wachttijd van anderhalf jaar

Tot twee jaar wachten op een afspraak bij de orthodontist en vele maanden op een afspraak bij de tandarts? Op sommige plaatsen in Vlaanderen is dat de praktijk. En daar wennen we maar beter aan, zeggen de orthodontisten. Dat melden De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg.

21 reacties

  • jan verbosse

    5 jaar geleden
    In een volledig vrije markt economie mogen er geen beperkingen of quotums ingevoerd worden voor beroepen, de wereld is toch groter dan belgië, moest er nog een overaanbod ontstaan door het wegvallen van quotums, dan kunnen de specialisten, nog altijd in het buitenland werken, een tekort van een bepaald aanbod, zorgt altijd voor prijsverhogingen, dit noemt men de wet van vraag en aanbod!!!
  • Marie-Claire Vanhoucke

    5 jaar geleden
    Wachtlijst neuroloog 3 maand, gastro tot 4 maand, cardio 4 maand, oncologie 4 à 5 maand... bij ons raak je niet bij de huisarts : volgeboekt tot de komende 3 maanden.
  • Mark Van Puyvelde

    5 jaar geleden
    Medische zorgen kost hier stukken van mensen en is een luxe. Ook al betaald de ziekenkas een deel terug, je moet het steeds voorschieten.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Maggie heeft het departement volksgezondheid goed geleid. Te weinig specialisten, te weinig huisartsen, te weinig tandartsen en een groeiende lijst van niet meer beschikbare geneesmiddelen. En als je al eens bij een arts binnen geraakt met een chronisch probleem ben je meteen een hypochonder en zit je in een toneelstuk van Molière.
  • Kenny brusseel

    5 jaar geleden
    ik ga alleen maar naar de tandarts als het nodig is, ik heb al mijn tanden en nog maar twee tanden gevuld de eerste keer na tien jaar ben ik eens geweest omdat ik last had van mijn tanden bleekt gewoon dat er vulling in moest. en weet wat mijn tandarts zei dat ik nog goeie tanden had na zolang niet naar de tandarts geweest zijn.