Angela Merkel en Ursula von der Leyen in Berlijn, archiefbeeld.
Volledig scherm
Angela Merkel en Ursula von der Leyen in Berlijn, archiefbeeld. © EPA

Ursula Von der Leyen kan Europese groenen voorlopig niet overtuigen: “Zal ze onafhankelijk van Macron en Merkel kunnen werken?”

De kandidaat-voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen kan de Europese groenen nog niet overtuigen. "Ze kent niet zoveel van de functionering van de Europese instellingen en ze heeft alles te danken aan Emmanuel Macron en Angela Merkel. Ik ben er niet van overtuigd dat ze beslissingen zal kunnen nemen die tegen de nationale belangen van die twee in gaan", zei covoorzitter van de groene fractie Philippe Lamberts vandaag in De Ochtend. 

9 reacties

  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Moeten vooral de burgers niet overtuigd zijn? De 'gevestigde waarden' binnen de politiek weten dat het spel uit is, zeker rond thema's als migratie zit er bij de meerderheid van de burgers geen rek meer op. Die decennia lange linkse paternalistische politiek zonder draagvlak is grootste oorzaak dat er nu stilaan zoveel rechts wordt gestemd. En als dit niet stopt wordt het 100% rechts en dan wordt er geen onderscheidt meer gemaakt tussen kaf en koren. Maar als dat is wat ze willen...
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Dat is toch nog nooit de bedoeling geweest. Ze moeten doen wat M&M zeggen en braaf zijn, de voorbeelden zijn legio. Leve de spitzenkandidaten.
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Heel de EU is ondemocratisch. Waarom zou je dan de democratie moeten verdedigen?
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Stop die vriendjespolitiek.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Alle topfuncties bij de EU gaan zonder uitzondering naar marionetten van de Bilderberg groep. Het is deze groep van multinationals die achter de schermen aan de touwtjes trekt en de EU fikalotten moeten naar hun pijpen dansen. Aangezien zij hun producten maar moeilijk kunnen verkopen in bvb Afrika, halen zij de Afrikanen dan maar naar hier, een blinde ziet dat. Michel maakt ook deel uit van deze globalisten.