© BELGA

Peumans: “Driekwart gemeenteraad Riemst doet geen bal”

“We zitten met 25 mensen in de gemeenteraad en driekwart daarvan doet werkelijk geen bal.” Dat zegt Jan Peumans dinsdag in Dag Allemaal over de Riemstse gemeenteraad.

jbx

Jan Peumans (N-VA), net gepensioneerd als beroepspoliticus en voorzitter van het Vlaams Parlement, heeft het in een vraaggesprek in het populaire weekblad over veel, maar ook over de lokale politiek. Peumans heeft immers niet helemaal afscheid genomen van de politiek. In zijn Riemst zit hij nog steeds in de gemeenteraad. “Gewoon om achteraf een Duvel te drinken”, grapt hij eerst. Maar dan wordt zijn toon ernstig: “Ik ben nog altijd zeer gedreven. Vooral door alles wat met natuur en milieu te maken heeft. Dat moet je hebben als je in de politiek zit, al heb ik de indruk dat niet iedereen er zo over denkt. We zitten met 25 mensen in de gemeenteraad en driekwart daarvan doet werkelijk geen bal. Dan denk ik: ‘Allez, voor de centen die je krijgt, mag je toch iets doen?’”

In Riemst krijgen gemeenteraadsleden per zitting 150 euro. Peumans was van 1995 tot 2006 burgemeester van Riemst. Nu zit hij met zijn N-VA (5 zetels) in de oppositie. De CD&V van Mark Vos, onder wie Peumans nog schepen was tijdens de legislatuur 2007-2012, heeft er de absolute meerderheid met liefst 14 op 25 zetels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer