Di Rupo en co. vingen eerder al bot bij PVDA en MR, en nu wijst ook het cdH de tekst af. In beeld: CdH-voorzitter Maxime Prévot.
Volledig scherm
Di Rupo en co. vingen eerder al bot bij PVDA en MR, en nu wijst ook het cdH de tekst af. In beeld: CdH-voorzitter Maxime Prévot. © Photo News

Ook cdH verwerpt klaproosnota van PS en Ecolo

CdH gaat geen steun geven aan een Waalse minderheidsregering van PS en Ecolo. Dat heeft het partijbureau van de Franstalige humanisten beslist, schrijft De Standaard. Daarmee lijkt de ‘klaproosregering’ dood en begraven.

11 reacties

  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Alle excuses zijn nu opgebruikt. Tijd om met NVA te gaan praten Elio.
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Eigenlijk moeten ze alles verwerpen met wat PS afkomt, gewoon uit principe en om ze te kloten. Tot Di Rupo het beu is en ontslag neemt zodat we er vanaf zijn. Die dag zal onze nieuwe nationale feestdag zijn.
  • P R

    5 jaar geleden
    @Charles Vanderperre: Extreem links zijn eigenlijk communisten en die zijn verre van democratisch. Leer uw geschiedenis: extreem links maakte een veelvoud van slachtoffers dan extreem rechts! VB wil mee regeren maar mag niet. PTB mag mee regeren maar wil niet. Welkom in het surrealistische België.
  • Patrick Arnout

    5 jaar geleden
    Steun voor een minderheidsregering NVa-VB kwam er gelukkig ook niet. Zelfs het losweken van verkozenen uit andere partijen is nog niet gelukt. Vraag me af of ze daar nog met bezig zijn? Wat CDh betreft: ze respecteren hun kiezers niet door 5 jaar op bezinning te gaan.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Charles Vanderperre, waarom zou het Vlaams Belang (niet mijn partij overigens) geen "democratische partij" zijn? Als ik op verkiezingsdag goed opgelet heb, hebben ze alle wettelijke regels gerespecteerd. Hun mandatarissen hebben nadien de eed afgelegd als parlementslid, en daarmee is het VB de facto een democratische partij. Uw standpunt, mijnheer, is anti-democratisch. En dat is veel erger dan "niet democratisch".