Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Impact van babyboomers laat zich voelen: één op de vijf Vlamingen is ouder dan 65

De Vlaamse bevolking vergrijst quasi zienderogen. Begin 2019 was 20,2 procent, of 1 op de 5 Vlamingen ouder dan 65 jaar. In 2000 lag dat cijfer nog op 16,7 procent. In sommige kustgemeenten ligt het aandeel 65-plussers zelfs boven de 30 procent, met Koksijde als uitschieter met 40 procent. Dat blijkt uit cijfers die Statistiek Vlaanderen vandaag heeft gepubliceerd. 

23 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    En wat bedoelen ze daarmee, dat die mensen er beter niet meer waren of dat ze teveel zijn, dat onze ouders beter dood waren is het dat wat je wilt zeggen met je zever blijkbaar verkeerd opgevoed of te laat geboren.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Jonas Verbruggen,kort door de bocht je uitleg en stel mij de vraag wie je op de wereld heeft gezet ,ben je over je eigen ouders bezig ,wel dan heb je nul respect.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Deze generatie heeft ook gewerkt en afgedragen. Werkten veel van hun 14 of 16 Hebben gezorgd voor gezinnen met meerdere kinderen die nu zorgen voor de volgende generatie. nu komen er gezinnen met 1 of 2 kinderen dat gaat in de toekomst voor problemen zorgen maar daartegen kan je niet meer op pensioen.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    2040 is het jaar waar ik statistisch gezien zal komen te overlijden op 75. En de babyboomers zijn nog 15 jaar voor mij (geboren 1945-1950). Ik vertrouw die uitleg niet bepaald. Volgens mij moet de boom komen rond 2020-2022.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    @nick: vinger in de pap? Zij zíjn de oorzaak want de politiek schept telkens de mogelijkheden tot misbruik en fraude door gebrekkige wetten met allerlei achterpoortjes om een bepaald doel te bereiken, in deze de schuld van tekorten voor vergrijzing bij het volk te leggen door verdeel en heers,de jongere generatie op te zetten tegen de gepensioneerden om zo de volgende rooftocht door belastingen voor íedereen te rechtvaardigen.