Ben Weyts deelt beelden van sluikstorter: 'De arrogantie is schokkend'

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft het gehad met sluikstorters in zijn thuisgemeente Beersel, in Vlaams Brabant. Om het sluikstorten aan te klagen deelde hij bovenstaande geanonimiseerde beelden. Op de beelden is te zien hoe een vrouw allerlei rommel uit haar Volvo haalt en achter een glascontainer werpt.

nba

'De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend. Het containerpark is nog geen kilometer verder', schrijft Weyts. De beelden dateren van april maar werden nu pas online gezet. 'Beelden werden ongecensureerd bezorgd aan de politie', gaat Weyts verder.

Tegelijk roept Weyts ook op om de boetes voor sluikstort te verhogen. Nu betaalt een sluikstorter maximaal 350 euro. Hij wil ook nog vaker camera’s inzetten tegen sluikstort.

'Het systeem moet focussen op de overtreders. Dat lijkt me veel beter dan nieuwe systemen uitvinden die in de praktijk vooral de goede leerlingen bestraffen, zoals vuilnisbakken wegnemen omdat ze zogezegd een “aanzuigeffect” hebben of de invoering van statiegeld.'