Het Britse automerk Mini heeft zijn eerste volledig elektrische model voorgesteld.
Volledig scherm
Het Britse automerk Mini heeft zijn eerste volledig elektrische model voorgesteld. © Mini

Hier is hij dan, de elektrische Mini

Ruim 60 jaar nadat de allereerste Mini op de weg verscheen, wordt hij elektrisch. Vandaag is de volledig elektrische Mini voor de ogen van de wereldpers onthuld. Met een volledig opgeladen batterijenpakket kan hij 232 kilometer ver komen. 

31 reacties

  • Ja Rodrigus

    5 jaar geleden
    mmm, mijn broer woont in Nederland, mijn moeder op de grens van Duitsland, maar net nog in Belgie, en ik zelf in de Kempen, onbegonnen werk met de actie radius en laadtijden en kostprijs van de ECAR zoals ze het nu doen
  • paul verspeelt

    5 jaar geleden
    Jongen , als jij wil sukkelen , ik hou je niet tegen , maar ik hou van comfort en gemak , en die klimaatidioten moeten mij al zeker de les niet spellen.
  • Vandaele jiji

    5 jaar geleden
    Paul, een beter milieu begint bij jezelf. Ik zie in je lijstje geen onoverbrugbare afstanden of lokaties met de trein of bus en die mensen afhalen aan charleroi airport terwijl er Flixbussen tot aan elke grote stad rijden, is dat nodig? Zonder moeite gaat het niet. Maar ik zie dat je niet geintersseerd bent je rijdt te graag. Ik rij ook graag maar moet zeggen dat met mij beperkt EVtje rijden gewoon veel leuker is ... het gezicht van die patser BMW's aan de lichten als ik ze laat staan...
  • paul verspeelt

    5 jaar geleden
    @Jorie Vanderperren : tussen 19/7 en 1/9 : - Weekend naar de Veluwe : 270Km. heen , 270Km. terug. - Verwanten naar de luchthaven Charleroi brengen : heen en terug 240 Km. - Verwanten terughalen van Charleroi : 240Km. - Naar de GP Formule 1 in Francorchamps : 240Km. heen , 240Km. terug. Hoe ik dat aanpak? Doodeenvoudig , 5 minuten tanken , en rijden maar voor weer 1000 Km. Geen gedoe met elektrische rommel.
  • Vandaele jiji

    5 jaar geleden
    Aan iedereen die 200km te weinig vindt. Ik daag je uit om de dagen dat je meer dan 200km eens bij te houden. Ik daag je vervolgens uit om te kijken of je dat niet anders aangepakt zou kunnen hebben om dat te vermijden. En van de overschot daag ik je uit te kijken of je écht geen alternatief kunnen gevonden zou hebben. Een beter klimaat begint bij jezelf. Zonder moeite lukt het niet.