AP
Volledig scherm
© AP

Sneeuwalgen mogelijk bewijs voor leven op Pluto

Er is leven ontdekt op een van de extreemste plekken op aarde en dat zou wel eens kunnen betekenen dat er op Pluto ook leven mogelijk is. Wetenschappers trokken naar hooggelegen ijspieken in een afgelegen gebied in de Andes, waarvan gedacht werd dat leven er onmogelijk was. Maar nu zijn er in die ijspieken, die ook op Pluto voorkomen, toch organismen ontdekt.

5 reacties

  • Benny de Groot

    5 jaar geleden
    Dat de mensen hier nog over discussieren terwijl de geschiedenis heel duidelijk verteld dat wij op die manier verwezenlijkt zijn. Van alle wezens op aarde is er maar 1 die niet in harmonie leeft en meer schade aanricht dan goed doet en dat is de mens. Overduidelijk dat wij hier geplant zijn en niet ontstaan. En de verhalen van de oudste beschavingen staven dit. Wij zijn de goden, we beseffen het enkel niet. Wordt toch eens wakker en leer je eigen wezen kennen want deze onwetendheid is een plaag.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    @ Peter Janssens, allemaal mogelijk. Maar van de aardse omstandigheden zijn we zeker dat er leven mogelijk is. Vandaar dat men in eerste instantie gaat kijken naar planeten met gelijkaardige omstandigheden, gewoon omdat de kans op leven daar het grootst is.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Waarschijnlijk ook te vinden op Callisto en Europa. Het is een vorm van ijdelheid om de denken dat we de enige levende wezens in het heelal zijn.
  • Ward Peeters

    5 jaar geleden
    Er is wel nog een verschil tussen leven dat eerst op een wat bio-vriendelijkere plaats ontstaat en zich dan aanpast aan moeilijkere omstandigheden, en leven dat onmiddellijk de moeilijke route neemt.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Tijd dat de mensheid eens afstapt van het idee dat leven enkel mogelijk is onder de omstandigheden waarin wij leven. Wie zegt dat er geen levensvormen bestaan in dat oneindige heelal die gebaseerd zijn op Silicium? Of wezens die stikstof nodig hebben om te ademen?