Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Grondwaterstanden in Vlaanderen verder gedaald

De voorbije maand zijn de grondwaterstanden op de meeste plaatsen in Vlaanderen verder gedaald. Dat blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De toestand is vergelijkbaar met exact een jaar geleden.

12 reacties

  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    alle ze gaan weer eens de prijs opdrijven met geleuter en halve maatregelen,enkel voetbal velden mogen goed voorzien worden van sproeiers met water dag en nacht staan deze hier grondwater op te trekken ,een echte schande maar daar hoor je dan grote sommen geld bij,dus is er niks aan de hand voor de elite van het voetbal,we kunnen ons met het dorp kalken allen gaan douchen als de sproeiers op staan en er kan veel volk op een terrein zo liggen er drie ,allen daar heen dus met ons fles douche zeep
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Onze boilers alleen verspillen 20.000 miljoen liter opgewarmd water per dag naar het riool - ontdekte er onlangs eentje van 1L op 8 min. aan het keukenboilertje of 65.000L per jaar - haar rekeningen navenant -dit langs het overdrukventiel boiler dat verkalkt is - bij dit mannetje gaat geen druppel verloren -simpele uitvinding .
  • Robert Bruyland

    5 jaar geleden
    Kleine rivieren en beken worden niet meer onder houden,bagger die uit zodat ze een grotere inhoud hebben waardoor er meer water kan insijpelen.Leg meer waterbekkens/pleziervaart-havens aan naast rivieren,verbied betoncentrales om nog putten te boren en geef ze enkel vergunning naast een rivier.
  • Patrick Jonkers

    5 jaar geleden
    Iedereen heeft wel ergens in de nabijheid een officieel zwembad. Vele gezinnen met kinderen hebbeen daarnaast in de zomer nog een extra opblasbaar kraanwaterbad. Mijn buur heeft er zo eentje van 35000 liter......het jaarlijks gebruik van ons beiden.....en na de zomer....... in de riolering. Van verspilling gespproken...
  • André Christiaens

    5 jaar geleden
    De mens heeft heden te veel water nodig en daar door pompen de watermaatschappijen maar water uit de grond om te voldoen aan de vraag. 60 jaar geleden gebruikte de mens per dag 5 liter water en dat kwam dan uit hun eigen waterput, nu komt alles door de buis de huiskamers binnen. Wie is de schuldige dat de landbouwgronden - grachten droog staan? niet het klimaat maar de mens.