© EPA

Arsenal haalt oud-speler Edu als technisch directeur terug binnen

Arsenal heeft oud-speler Edu, een van de Invincibles, in huis gehaald als technisch directeur. Dat maakten de Gunners dinsdag bekend. Edu komt over van de Braziliaanse voetbalbond, waar hij aan de slag was als technisch coördinator, en wordt de eerste om deze functie bij de Londense club te vervullen.

Maarten Elst

De Braziliaan “zal het werk van de technische staf van het eerste elftal, de academie en de scouting coördineren om zo toe te zien op de constante opbouw en de efficiënte versterking van het team”, zo meldt de Londense club op haar website.

De intussen 41-jarige Edu verdedigde de kleuren van de Gunners tussen 2001 en 2005. Hij speelde 125 officiële duels voor Arsenal en scoorde daarin vijftien keer. Edu was een van de Invincibles, het seizoen waarin Arsenal ongeslagen bleef. De Londense club won in die periode tweemaal de Engelse landstitel (2002 en 2004) en twee FA Cups (2002-2005). Verder speelde Edu in eigen land voor Corinthians (1998-2001 en 2009-2010) en in Spanje voor Valencia (2005-2009).

“Arsenal had altijd een speciale plaats in mijn hart en ik ben dan ook uitermate blij terug te zijn bij deze club in een nieuwe rol”, reageerde Edu. “We hebben een sterke ploeg en enkele talentvolle jonge spelers. Op elk niveau werken fantastische mensen. Ik kijk er naar uit om te helpen het verschil te maken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer