Direct naar artikelinhoud
Duitsland

Beleggers blijven aandeel Deutsche Bank dumpen

CEO Christian Sewing.Beeld REUTERS

Twee dagen na de bekendmaking van een omvangrijk herstructureringsplan, blijven beleggers het aandeel van Deutsche Bank dumpen. Ze lijken geen vertrouwen te hebben in topman Christian Sewing. Het koersverlies van de bank is ondertussen een van de grootste binnen de DAX-index.

Het zwaarste herstructureringsplan dat de grootste bank van Duitsland al gekend heeft leidt tot beleggers die massaal het aandeel dumpen. De herstructureringsoperatie van topman Christian Sewing is namelijk goed voor zo’n 18.000 geschrapte banen, oftewel een vijfde van het personeelsbestand van Deutsche Bank.

Sinds de bekendmaking van het plan op zondag koerste het aandeel tot tien procent lager, en ook vandaag verloor de het nog eens 6,5 procent bovenop het koersverlies van maandag. Het koersverlies bij Deutsche Bank is ondertussen een van de grootste binnen de DAX-index, de Deutscher Aktienindex.

Analisten wijzen erop dat de herstructurering de bank 7,4 miljard euro zal kosten. “Er is weinig ruimte voor mislukking”, schrijft Anke Reingen, analist bij RBC Capital Markets. Analisten van Citigroup menen dat de winstdoelstelling die Deutsche Bank tegen 2022 wil halen, “erg onwaarschijnlijk” is. Door activiteiten zoals het investeringsbankieren af te stoten, gaan er immers ook inkomsten verloren, luidt het.