Verkeershinder verwacht door werken op E19 en E34 in Antwerpen

Bestuurders kunnen hinder en filevorming verwachten. © Photo News

Vanaf vrijdag starten op de E19 tussen Sint-Job-in-’t-Goor en Kleine Bareel en op de E34 ter hoogte van Oud-Turnhout en de grens met Nederland wegenwerken. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Bestuurders moeten dan rekening houden met hinder en filevorming.

Amy Cornelissen

Op de E19 zal het wegdek vernieuwd worden tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-’t-Goor en Kleine Bareel in de richting van Antwerpen. Richting Antwerpen gaan de oprit Sint-Job-in-’t-Goor en de afrit Kleine Bareel dicht.

De werken zullen ongeveer een maand duren, tot 12 augustus, en bestuurders zullen in beide richtingen over twee versmalde rijstroken moeten rijden.

Vier maanden

Op de E34 starten vrijdag twee werven: één ter hoogte van Oud-Turnhout en één in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens. Daarbij zal 16 kilometer aan betonverharding vervangen worden door asfalt.

De voorbereidende werken duren tot begin augustus. Het verkeer richting Nederland zal dan op versmalde rijstroken moeten rijden, terwijl het verkeer richting Antwerpen dan nog geen hinder zal ondervinden.

Na de voorbereidende werken zullen eerst de rijstroken richting Antwerpen vernieuwd worden en vervolgens die richting Nederland. Het verkeer zal dan in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op één zijde van de snelweg passeren. De werken aan de E34 zullen in totaal zo’n vier maanden duren.