BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Privacyjurist: “Geen wettelijke basis voor camera's met gezichtsherkenning op luchthaven Zaventem”

De politie op de luchthaven van Zaventem gaat starten met technologie voor gezichtsherkenning. Dat zegt commissaris-generaal Marc De Mesmaeker in een interview met Knack. Volgens privacyjurist Matthias Dobbelaere-Welvaert is er momenteel echter geen wettelijke basis voor het invoeren van dergelijke camera’s op de luchthaven.

32 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Je hebt minstens 1dubbelganger rondlopen, misschien meer. En al vlug een tiental personen die erg op je lijken en waar het systeem geen onderscheid in gaat maken. Daarom bleek dat elders tot 80% van deze die uit de massa gehaald werden onterecht was. Je zal daarom maar je vlucht missen, Peter Janssen. Schadevergoeding zal er waarschijnlijk wel niet bij zijn. En wie niet wil herkend worden zal niet herkend worden. Middelen genoeg voor.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk!Jullie janken al over privacy als je met foto op faceboek gezet wordt maar je hebt niks te verbergen als ze je filmen gelijk ne crimineel als je op vakantie gaat?Dat zou dan voor je veiligheid zijn?Trek je ogen eens open,big brother heeft niet jouw welzijn voor ogen maar wel controle over je doen en laten!Wie hier zijn privacy en vrijheid wil opgeven verhuist beter naar china of N-K,ik eis het behoud van mijn récht op GDPR en privacy!!
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Het is toch heel simpel om de privacy (én gdpr!)van onschuldige burgers te waarborgen als ENKEL criminelen en personen mét strafblad opgenomen worden in de vergelijkingsdatabank om te gebruiken voor camera's met gezichtsherkenning,zeker voor terroristen.Opnames van onschuldige burgers worden meteen gewíst en níet opgeslagen,dan is er geen privacy-issue,tenminste als het doel is om criminelen/terroristen te vatten en niet als controle te misbruiken tegen de bevolking!@lea:mijn récht op privacy!
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Hoe is het toch mogelijk dat ze privacy boven veiligheid stellen. Dit kan alleen maar in Belgie met die “zogenaamde “ experts die liever hebben dat er nog meer burgers afgeslacht worden. Onbegrijpelijk ! Hopelijk beseffen zij de verantwoordelijkheid bij een eventuele volgende aanslag! In de luchthaven doen ze nauwelijks IK controle, dit is op zich al erg genoeg.
  • Ronald Van Roy

    5 jaar geleden
    Privacy zever stopt als men de voordeur van zijn huis sluit ! Zij die deze wetten handhaven staan zelf waarschijnlijk totaal niet recht in hun schoenen. Dat de buurman bij madame X zit zal niemand interesseren hoor als je ze niet kent maar iemand die met een bom rondloopt is wel wat anders . Pas die wet dringend aan !!