© BELGA

Dronken chauffeur verwondt twee agenten in cel

De Antwerpse verkeerspolitie heeft zaterdagavond en -nacht alcoholcontroles gehouden op verschillende plaatsen. In totaal werden 1.314 bestuurders gecontroleerd, 2,13 procent van hen had te veel gedronken. Een dronken chauffeur werd meegenomen naar de politiecel, maar daar verwondde hij twee agenten.

JaTi

De politie had verschillende controleposten opgesteld: in het begin van de avond aan de Noorderlaan, daarna verhuisde de controlepost naar de Siberiastraat tot in de vroege ochtend.

In totaal werden 1.314 bestuurders aan een controle onderworpen. 24 bliezen positief (P), 4 alarm (A). 7 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken wegens alcoholgebruik, 2 wegens drugsgebruik, 2 voertuigen werden in beslag genomen. 6 chauffeurs ondergingen een speekseltest.

Een van de dronken bestuurders werd overgebracht naar het politiekantoor. Hij weigerde alle medewerking en wilde niet gecontroleerd worden. Bij de opsluiting in de cel was hij bijzonder agressief waardoor twee politie-inspecteurs gewond raakten. Een van hen is al minstens drie weken werkonbekwaam. “Het parket zal gepaste maatregelen nemen”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER