Benoit De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

Vergrijzingsfactuur loopt in 2040 op tot 17 miljard euro

De vergrijzing weegt elk jaar zwaarder op onze sociale zekerheid. In het piekjaar 2040 komt dat zelfs neer op een extra factuur van 17 miljard, bovenop de huidige pensioen-en gezondheidsfactuur.

33 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Betaal een al dat leerkracht is geweest en met amper 22 uur per week zitten,4 maand verlof per jaar en kom mij niet dat ze er 45 uur doen eens hun pensioen voor de werkelijk gepresteerde uren en jaren ipv die zomaar 2000€ pensioen te betalen en meer waar ze in de verte verte niet aan bijgedragen hebben en zal geen 17 miljard kosten per jaar ,idem politici en nog van deze soort die denken ooit gewerkt te hebben.
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Mede schuld van de gezinshereniging duizenden ouderlingen krijgen asap een pensioen zonder bijgedragen te hebben en veelal meer pensioen dan mensen die 45 j gewerkt hebben
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    @De Coorebyter dus langer werken en minder ambtenaren zijn de oplossing? Ik kan u nog 50 andere oplossingen aanreiken. Geef mensen een pensioen afhankelijk van het werkelijk aantal gewerkte jaren en er is geen probleem. Eęn op de drie jaren waarvoor heden toch pensioen wordt opgestreken betreft een niet-officieel gewerkt jaar.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Pete Lepôu,diegene die je hier aanhaalt, die er bij gekomen zijn ,die werken wel niet.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Ach ja, de vergrijzing van Jan met de pet zal die massale put gegraven hebben nietwaar...dat zowat de halve arme wereld hier zowat gratis aan de cententafel schuift wordt alweer gemakshalve onder het dikke leugentapijt geschoven. Men hoort zich daar in de wetteloosstraat te schamen. Al decennialang betalen wij (ook gepensioneerden) de hoogste belastingen van het westelijk halfrond, en daarvoor krijgen we de magerste lonen en pensioenen van dat halfrond terug...en een derdewereldland qua wegen.