© Shutterstock

Ook huiszoekingen in België in kader van groot witwasonderzoek in Nederland

Bij invallen dinsdag in onder meer Breda wegens een groot witwasonderzoek, is beslag gelegd op meerdere panden ter waarde van enkele miljoen euro’s. Voorts zijn in elk geval acht luxevoertuigen ter waarde van enkele honderdduizenden euro’s en veel documenten in beslag genomen. Dat meldde de Nederlandse politie dinsdagavond, nadat de invallen eerder op de dag waren bekendgemaakt.

jvh

Behalve de zes invallen in Breda en twee op andere locaties in de regio West-Brabant werden ook invallen gedaan in België, Spanje en Slovenië. Voor de actie werd samengewerkt met Europol en Eurojust, de organisaties die de in totaal twintig invallen in het buitenland coördineerden. Drie van de panden in Breda stonden aan de Haagdijk, een aan de Blauwtjes, een aan de Oleanderstraat en een aan de Slingerweg.

Het onderzoek richt zich op het mogelijk witwassen van crimineel geld. Enkele maanden geleden kwam een echtpaar in beeld, een man van Bosnische afkomst en een Nederlandse vrouw. Zij bleken een luxeleven te leiden met dure auto’s en luxegoederen. De twee zitten niet vast en verblijven in het buitenland. Met de actie wil de politie bewijsmateriaal verzamelen tegen hen.

Er zijn belangrijke documenten in beslag genomen, zoals bewijzen voor het witwassen, waaronder eigendomsaktes, bonnen en gegevensdragers. Ook werden enkele nep-handgranaten en een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. De politie noemt de actie “een belangrijke tussenstap in het onderzoek”, waarna de in beslag genomen documenten bestudeerd kunnen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer