PS-onderhandelaars Elio Di Rupo en Paul Magnette, samen met MR-onderhandelaars Charles Michel en Willy Borsus bij een eerder gesprek begin juni.
Volledig scherm
PS-onderhandelaars Elio Di Rupo en Paul Magnette, samen met MR-onderhandelaars Charles Michel en Willy Borsus bij een eerder gesprek begin juni. © BELGA

Wallonië lijkt op weg naar paars-groene regering: MR uitgenodigd voor verkennend gesprek

Het lijkt er steeds meer op dat Wallonië de komende jaren een paars-groene regering zal krijgen. De PS gaat de MR en Ecolo uitnodigen voor een “verkennend gesprek” met het oog op de vorming van een Waalse regering. Bedoeling is na te gaan of kan worden voortgebouwd op de nota die PS en Ecolo eerder opstelden. Ecolo gaat alvast in op de uitnodiging van de PS, zo bleek vanavond. 

37 reacties

  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Die twee samen is de doodsteek voor België! Nog meer centen zullen vanuit Vlaanderen richting Wallonië vloeien en iedereen met een diesel lager dan euro 6 zal niet meer op Waals grondgebied mogen rijden. Tijd om België te splitsen want ze houden er toch hun eigen regels op na.
  • geert calu

    5 jaar geleden
    @jens van den broeck het zijn niet de ondernemers die onze welvaart betalen die geven het liever uit in exotische middens
  • Jens van den Broeck

    5 jaar geleden
    Laat ze maar doen in dat extreemlinkse stukje. Als de Walen zich blauw willen betalen aan zo'n regering, dat ze maar doen. Maar blijf met uw vingers uit onze Vlaamse portemonnee: onze welvaart is niet gebouwd op een linkse samenleving!
  • Herman Janssens

    5 jaar geleden
    Paars-groen? Dat is u paars betalen tot u groen ziet. We hebben dat al eens meegemaakt. Nooit meer, aub.
  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    Als het er democratisch aan toe zou gaan hadden we allang een regering maar we zitten nog opgescheept met de oude krokodillen die van geen wijken wil weten. Trouwens wat zit die Michel daar nog te doen die was toch verhuisd naar Europa wegwezen man ge hebt ons al genoeg ellende bezorgd.