Een schip in de haven van Fujairah in het oosten van de Verenigde Arabische Emiraten.
Volledig scherm
Een schip in de haven van Fujairah in het oosten van de Verenigde Arabische Emiraten. © AFP

VS willen militaire coalitie om “vrijheid van scheepvaart” in Golfregio te garanderen

De Verenigde Staten willen een internationale coalitie vormen om de vrijheid van scheepvaart te bewaren in de Golfregio. Dat heeft een hooggeplaatste Amerikaanse militair gezegd. De verklaringen over de militaire 'coalition of the willing' komen er niet toevallig op een moment dat de spanningen tussen de VS en Iran weer oplopen.

10 reacties

  • Remi Kurajber

    5 jaar geleden
    Jaja', de plannen voor oorlog liggen al klaar in Amerikaanse oorlogskabinet, nog maar pionnen te vinden wie het gaat uitvechten voor Israël. De vluchtelingen zijn voor Europa
  • Guido Deville

    5 jaar geleden
    Een coalitie met Rusland (zelf gebaat bijb hoge olieprijzen en olieleveringen aan Syrië) om de vrije doorvaart door de Straat van Hormoes te beveiligen lijkt me wel een heel erg absurde hypothese. Voor zijn veiligheid is Europa nog steeds afhankelijk van Amerika.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    De vorige keer dat het over een ‘coalition of the willing’ ging, was de smoes de massavernietigingswapens die Saddam Hoesein (daarvoor een trouwe bondgenoot van de VS) zou gehad hebben. De ellende die daarvan het gevolg is, is nog altijd niet te overzien. Als wat onverantwoordelijken in de VS oorlogje willen spelen, dat ze dat dan maar zonder ons doen.
  • Ron Tineke Rodrigo-Luyckfasseel

    5 jaar geleden
    Waar is die Blaaskaak van een Trump toch mee bezig ???een 3 de wereldoorlog uitlokken ??? En dat is dan president ,zijn ze in Amerika niet slimmer ??hijhad reeds lang afgedankt moeten zijn .
  • paul remy lemmens

    5 jaar geleden
    zij bereiden de oorlog voor nu nog iemand vinden om hem te vechten