Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Terugbetaling vliegtickets eisen kan niet bij organisator én vliegmaatschappij

reizenPassagiers die de terugbetaling van hun vliegtickets kunnen eisen van een reisorganisator, kunnen niet ook nog eens een terugbetaling eisen van de luchtvaartmaatschappij. Mocht dat wel zo zijn, dan zou de luchtvaartmaatschappij het risico lopen een deel van de aansprakelijkheid van de reisorganisator op zich te moeten nemen. Dat zegt het Europees Hof van Justitie vandaag in een arrest.

0 reacties

  1. Van Acireale tot Savoca: onze reisexpert tipt de mooiste locaties op Sicilië uit ‘De Mol’ én vertelt wat het kost
    PREMIUM

    Van Acireale tot Savoca: onze reisexpert tipt de mooiste locaties op Sicilië uit ‘De Mol’ én vertelt wat het kost

    Met wekelijks 1,6 miljoen kijkers beleeft ‘De Mol’ zijn beste seizoen sinds jaren. Daar heeft het schitterende achtergronddecor, het magnifieke Sicilië, zeker iets mee te maken. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je wat er allemaal te beleven is op de locaties uit het programma, deelt zijn eigen highlights en schetst hoe betaalbaar het Italiaanse eiland is. “Waar op Sicilië je ook rijdt met je huurauto, de pittoreske dorpen en idyllische uitzichten vliegen je om de oren.”
  2. Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmingen
    PREMIUM

    Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmin­gen

    Met de paasvakantie achter de rug hebben heel wat Belgen al plannen gemaakt voor het zomerverlof. Touroperator TUI stelt in de tussentijdse boekingscijfers alvast enkele voorzichtige trends vast. Ook over de prijzen. Zo vallen er dankzij de hoge inflatie van het afgelopen jaar in populaire vakantielanden nu opvallende deals te rapen. HLN-reisexpert Johan Lambrechts vertelt waar je die kan vinden: “Zelfs voor het ‘bouwverlof’ kan je in Turkije nog kortingen van 40 procent versieren”.