Vereffen nooit de volledige aannemingsprijs vóór de oplevering van de werken.
Volledig scherm
Vereffen nooit de volledige aannemingsprijs vóór de oplevering van de werken. © Getty Images/iStockphoto

Voorschotten betalen aan je aannemer: dit zegt de wet!

LiviosHet komt wel vaker voor, een aannemer die een voorschot vraagt. Ook al staat hierover niets in je offerte. Moet je dan een voorschot betalen? Bouwsite Livios vroeg wat jouw rechten en plichten zijn aan advocaat Jan Allaert van Bonus Advocaten.

23 reacties

  • Gert Van Bunderen

    1 jaar geleden
    Een voorschot vragen op werken zou nog enkel toegelaten mogen zijn via een derden rekening en zou verboden moeten worden als rechtstreekse betaling aan een aannemer.
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Ludwig Vanden Boer zo zou ik het ook doen het bedrag op de derden rekening plaatsen zodat de aannemer weet dat er geld is en alleen krijgt als de werken correct zijn uitgevoerd en die zever van ik moet voorschot krijgen om brikken te bestellen mogen ophoepelen .
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Het gebeurt ook heel veel dat de aannemer het voorschot int en de werken niet, slecht of te laat uitvoert of hij gaat in faling met het geld in zijn zakken en begint 's anderendaags opnieuw onder een andere naam.Leuk voor de bouwheer.Misschien eens een derden rekening verplichten voor alle zelfstandigen die werken uitvoeren Bij faling kan het geld terug naar de bouwheer indien nog geen werken uitgevoerd Geschillen kunnen voor de vrederechter en geld is er in beide richtingen.
  • Francois De Coster

    5 jaar geleden
    Laat alle firmas verpicht de wet Breyne volgen en er zijn geen problemen meer.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Goede afspraken maakt goede vrienden. Ik betaal nooit voorschotten. Een zelfstandige die hier niet mee akkoord is kan bij mij opkrassen er zijn trouwens zelfstandige aannemers genoeg die een werk willen verrichten.