Een onderdeel van de motor van het vliegtuig brak af.
Volledig scherm
Een onderdeel van de motor van het vliegtuig brak af. © rv

VIDEO. Vliegtuigmotor valt uit, passagiers staan doodsangsten uit terwijl piloot noodlanding maakt

In de Amerikaanse staat North Carolina heeft een lijnvliegtuig een noodlanding moeten maken nadat een van de motoren was uitgevallen. Op videobeelden is te zien hoe een stuk van de straalmotor is afgebroken, waardoor die niet meer werkt. De piloten konden het toestel veilig aan de grond zetten, maar onder sommige passagiers was de paniek toch groot.

11 reacties

  • vanooghen jokke

    5 jaar geleden
    Ik heb eens een wiel verloren al rijdende aan 140 met mijn auto op de snelweg amai dan heb ik toch in mijn broek gedaan vanachter en van voor van de schrik toen dat was in 1977 en ik peins daar nog aan.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Het nut van meer dan één motor op lijnvliegtuigen is hiermee nog maar eens bewezen. Hopelijk blijven piloten trainen op landingen met één motor want ook op vorming wordt veel bespaard.
  • Davy Zeelmaekers

    5 jaar geleden
    Veel grootspraak hier....zit er maar in eerst een knal iets afgebroken dan komt er ook nog eens rook binnen en het vliegtuig maakt rare bewegingen.... Dan kan het best zijn dat het nog kan vliegen en landen maar als ge ter in zit zou uw reactie veel minder zijn als da sommige hier beweren..
  • Jan Desmet

    5 jaar geleden
    Paniek voor niks ! Zelfs zonder motoren, reeds op een degelijke hoogte, glijden naar dichtstbijzijnde luchthaven gaat prima.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Een vliegtuig kan zelfs zonder motoren verder vliegen en veilig landen als men hoogte genoeg heeft en er een vliegveld in de wijde omgeving is. De motoren dienen enkel voor de voortstuwing en hebben niets met de draagkracht te maken. Elk vliegtuig heeft zijn beste glijhoek bij een bepaalde snelheid, dwz bij een bepaalde snelheid zal hij het minste dalen en dat is het glijgetal. Als een vliegtuig een glijgetal van 17 heeft wil dit zeggen dat hij voor elke km hoogteverlies 17km ver kan vliegen.