Direct naar artikelinhoud
Ongeval

Bestelwagen gegrepen door trein in Zele: bestuurder had geen rijbewijs

Aanrijding ZeleBeeld Koen Baeten

Deze ochtend is aan de Spoorwegstraat in Zele een bestelwagen aangereden door een trein. De vier inzittenden van de bestelwagen raakten gewond, één van hen verkeert in kritieke toestand. De bestuurder van de wagen was niet in het bezit van een rijbewijs.

Het incident gebeurde om 6.45 uur. De trein Sint-Niklaas-Kortrijk botste op een auto op de overweg van de Lokerenbaan in Zele. “Volgens de eerste vaststellingen heeft de bestuurder van het voertuig type lichte vracht, niettegenstaande de slagbomen omlaag waren, geslalomd tussen de slagbomen door en is zo in botsing gekomen met een aankomende trein. In het voertuig waren naast de bestuurder, drie passagiers aanwezig die in kritieke toestand afgevoerd zijn naar het ziekenhuis”, zegt het parket.

Bij de aanrijding vielen vier gewonden. Het gaat om vier personen van Poolse origine. De toestand van twee van de drie passagiers is ondertussen stabiel. De bestuurder raakte lichtgewond. De 20-jarige man uit Hamme beschikte niet over een rijbewijs. Hij werd na verzorging in het ziekenhuis meegenomen voor verhoor. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Er is geen treinverkeer mogelijk en er worden vervangbussen tussen Lokeren en Dendermonde ingelegd.