Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA). © BELGA

Van Dijck had volgens toxicoloog 1,8 promille alcohol in bloed tijdens ongeval, maar moest pas 2,5 uur later blazen

Volgens toxicoloog Jan Tytgat moet Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) op het moment dat hij dronken een ongeval veroorzaakte ongeveer 1,8 promille alcohol in het bloed gehad hebben. “Dat is het equivalent van toch al een negental standaardglazen alcohol”, zegt Tytgat. Vanmorgen bleek dat Van Dijck pas 2,5 uur na het ongeval heeft moeten blazen. 

282 reacties

  • maud hallett

    5 jaar geleden
    Alles is gebeurd volgens de regels, punt uit! wat een hoop stommiteiten lees ik hier
  • Franky Puystjens

    5 jaar geleden
    Lijkt toch wel érg sterk op opgezet spel om Politie uit buurgemeente (met partijgenote als burgemeester) met enorme vertraging te laten komen (in 2,5 uur rij je van Brussel naar Parijs, terwijl Geel-Dessel amper 10 minuutjes is...!) en aldus een lager promille te forceren. Overigens was die zogezegd nagestreefde 'onpartijdigheid' complete onzin! Een alcoholtest-set is gewoon scheikunde, en meet niet verschillend al naar gelang de testpersoon uit de eigen of een naburige gemeente is...
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    Alle burgers gelijk voor de wet ? Laat ons lachen. Indien alle burgers inderdaad gelijk waren voor de wet, dan zou de eerste burger van het land al lang aan de deur moeten gezet zijn van het parlement, waar men wetten en/of decreten stemt. Zo zien we dat N-VA hard is voor wie een misdrijf durft begaan, maar uiterst mild is wanneer het misdrijf door eigen trawanten wordt gepleegd ...
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Schandalige corrupte Korpscommandant om de schijn van onpartijdigheid te bewaren een ander korps opbellen met de vraag om niet te snel langs te komen zodat,Meneer zijn alcoholpercentage naar beneden kan.Wie gelooft er nog in rechtvaardigheid in Vlaanderen?
  • guy vermeulen

    5 jaar geleden
    moest iedereen zijn straf kunnen ontlopen ,iedereen zou dit doen ! Onlangs nog ,politie had ingevuld dat iemand save geblazen had, blijkbaar waren dit leugens ,ze hebben hem mee gedaan voor onderzoek naar kliniek en daar hadden ze geurtje vast gesteld en bloed getrokken ,positief natuurlijk ,hoor je toch ook niks meer van . (doofpot zekers ?)