Bij Mechelen heffen ze het glas op het nieuws.
Volledig scherm
Bij Mechelen heffen ze het glas op het nieuws. © ABD

BAS doet uitspraak: KV Mechelen en Waasland-Beveren degraderen niet

Belgisch voetbalHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft vandaag geoordeeld dat KV Mechelen en Waasland Beveren niet degraderen na het matchfixingdossier. Beerschot en Lokeren treden volgend seizoen dus aan in 1B. Het BAS besliste dat KVM en Waasland-Beveren niet gestraft kunnen worden omdat de bondsactie tegen beide clubs te laat werd ingesteld. 

276 reacties

  • Katrien VMarke

    5 jaar geleden
    Het bondsparket was uiterst partijdig en viseerde KV Mechelen in een disproportioneel proces dankzij georkestreerde insinuaties door Wilrijk-B die als lijkenpikkers opportunisme ten top spreidden Uiteindelijk is wat boven water gekomen klein bier ten overstaan wat er al jaren aan het gebeuren is. Of is er iemand die denkt dat Eupen - Moeskroen reglementair was? En Moeskroen dat al jaren financieel sjoemelt en matchen ECHT fixte. KV durfde de bond daarvoor aan te klagen...
  • Guy Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Het wordt ongetwijfeld een interessante competitie in 1A. KVM en W-B zullen de wet van de sterkste moeten ondergaan (zullen nu zelf wel geflikt worden) en zullen vanaf het begin tegen de bierkaai moeten vechten. Gegarandeerde degradatie op het eind van de competitie, je zal wel zien. Of dacht je dat hun matchen niet beinvloed zullen worden?
  • Jan Schrauwen

    5 jaar geleden
    Zoals zo dikwijls, en niet alleen in het voetbal, wordt rechtspraak gepleegd op basis van procedures ( of beter procedurefouten) zelfs al werden onregelmatigheden voldoende geduid. Jammer toch want daar gaat het toch eigenlijk om.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Omkoping duurt het langst zou men in Belgie kunnen (moeten) zeggen ! Dit oordeel bewijst maar weer ééns dat in ons corrupt kaklandje zomaar alles kan. Het is maar te zien wie je kent en hoeveel geld je ervoor over hebt !
  • Alfons Detemmerman

    5 jaar geleden
    Alle KV supporters zijn er dus voor te vinden dat misdrijven niet moeten bestraft worden als er maar een procedure foutje is. Arme mensen