Eén van de beelden vrijgegeven door Interpol: dit leeuwenwelpje werd ontdekt door de douane in India. Het was vanuit Bangladesh onderweg naar het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
Eén van de beelden vrijgegeven door Interpol: dit leeuwenwelpje werd ontdekt door de douane in India. Het was vanuit Bangladesh onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. © AP

Duizenden dieren onderschept bij internationale actie tegen dierensmokkel, Interpol deelt beelden van de buit

Bij een internationale actie tegen smokkel van wilde dieren, planten en producten van beschermde fauna en flora hebben autoriteiten vorige maand wereldwijd duizenden dieren onderschept. Bij de actie werden ook bijna 582 verdachten ingerekend, meldt Interpol vandaag.

3 reacties

  • Martine Esprit

    5 jaar geleden
    Ik heb hier geen woorden voor !!! Geld geld geld en dieren moeten dit bekopen ?!!! Mijn hart bloed v medeleven met die levende dieren die zo slecht worden behandeld door beesten v mensen/mannen. Proficiat ad organisatie die dit blootlegt !!!
  • Mike Stevens

    5 jaar geleden
    en nu? verdwijnen die allemaal achter de tralies voor minstens 20 jaar, voor al het leed en de horror die ze hebben aangericht in het dierenrijk? nee, waarschijnlijk niet...fauna is niet echt van belang voor onze domme regeringsleiders, criminelen berechten ook niet (Justitie, wat is dat?),effectief bestraffen ook niet. Laten we het prachtige dierenrijk maar uitbuiten, zolang we kunnen...het brengt geld op, denken ze dan...maar ze vergeten dat ecotoerisme minstens 1000 keer meer opbrengt
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Prachtig werk en nu straffen en nog eens straffen en vooral de opdrachtgevers aanpakken.