© AP

WIMBLEDON. Ook Roger Federer (niet zonder moeite) naar halve finales waar Rafael Nadal wacht, gemengd dubbel van “MurRena” is voorbij

David Goffin was niet opgewassen tegen een oppermachtige Novak Djokovic in de kwartfinales van Wimbledon, de Spanjaard Roberto Bautista Agut wist zich wel te plaatsen voor de halve finales en mag het op zijn beurt proberen tegen de Serviër. Ook Roger Federer stoot door naar de halve finales, zij het niet zonder de nodige moeite, waar hij Rafael Nadal treft. In het gemengd dubbel is het avontuur van Andy Murray en Serena Williams (kortweg “MurRena”) voorbij.

LEES OOK. Goffin kan het Djokovic één set moeilijk maken op Wimbledon maar sneuvelt in kwartfinale

De Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 22) heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. Hij versloeg de Argentijn Guido Pella (ATP 26) met 7-5, 6-4, 3-6 en 6-3. Voor de 31-jarige Bautista Agut is het zijn eerste halve finale op een grandslam. Eerder dit jaar tekende hij met een kwartfinale op de Australian Open al voor een persoonlijke mijlpaal. Op Wimbledon was een achtste finale (in 2015 en 2017) tot dusver zijn beste resultaat.

© AP

Bautista Agut schakelde op weg naar de laatste vier onder meer Steve Darcis (ATP 221), die opgaf in de tweede ronde, en de Russische topper Karen Khachanov (ATP 9) uit.

Guido Pella was tot voor deze Wimbledon nog nooit voorbij de derde ronde van een grandslam geraakt. De 29-jarige Argentijn klopte de voorbije week onder anderen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 8), vorig jaar nog finalist in Londen, en de Canadees Milos Raonic (ATP 17), runner-up in 2016.

Roberto Bautista Agut neemt het in de halve finales op tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1). Die klopte David Goffin (ATP 23) met 6-4, 6-0 en 6-2.

Federer staat niet zonder moeite in dertiende halve finale

Ook Roger Federer (ATP 3) heeft zich voor de dertiende keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De Zwitserse legende versloeg in zijn kwartfinale de Japanner Kei Nishikori (ATP 7) na twee uur en 39 minuten tennis in vier sets (4-6, 6-1, 6-4 en 6-4).

© AFP

Federer liet zich verrassend in het eerste spelletje van de wedstrijd zijn opslag ontfutselen en kwam dat in de eerste set niet meer te boven. Nishikori won met 6-4, maar stond in de tweede set nergens. Federer stoomde door naar 6-1 setwinst. In een spannende derde set ging het gelijk op tot 3-3, toen Federer opnieuw door de opslag van de Japanner ging. De Zwitser maakte het met 6-4 af. In de vierde set ging het opnieuw goed op en neer. In het negende spelletje viel de beslissing. Nishikori verloor zijn opslag en Federer mocht serveren voor de wedstrijd. Zijn eerste wedstrijdbal volstond voor opnieuw 6-4.

Het is voor de bijna 38-jarige Federer de dertiende keer dat hij de halve eindstrijd op het Londense gras bereikt. Acht keer won hij Wimbledon ook, waarvan een laatste keer in 2017.

41e duel tussen Federer en Nadal

De tegenstander van Federer in die halve finale is zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal (ATP 2), die voor de zevende keer in de halve finales van Wimbledon staat. De 33-jarige Spanjaard klopte in zijn kwartfinale de Amerikaan Sam Querrey (ATP 65) na twee uur en negen minuten tennis in drie sets (7-5, 6-2 en 6-2).

© REUTERS

Het wordt het 41e duel tussen beide legendes. Nadal won tot dusver 24 keer van de Zwitser, Federer was omgekeerd zestien keer de sterkste. Op gras kwamen ze elkaar slechts drie keer tegen, waarvan een laatste keer in de finale in 2008. Toen won Rafael Nadal. De overige twee ontmoetingen op gras, eveneens in de finale van Wimbledon (in 2006 en 2007), werden gewonnen door Federer.

© EPA-EFE

Avontuur van Murray en Serena is voorbij

Het gezamenlijke avontuur van de tennistoppers Andy Murray en Serena Williams in het gemengd dubbelspel is voorbij. Het illustere gelegenheidsduo bleek in de derde ronde niet opgewassen tegen de Braziliaan Bruno Soares en de Amerikaanse Nicole Melichar. Soares en Melichar, het eerste reekshoofd, zegevierden na anderhalf uur tennis in drie sets (6-3, 4-6 en 6-2). In de beslissende set konden Murray en Williams het sterke spel uit de tweede set niet meer voortzetten, de fanatieke steun van het publiek op Court 2 ten spijt.

Soares en Melichar spelen in de kwartfinales tegen de Nederlander Matwé Middelkoop en de Chinese Yang Zhaoxuan. Zij versloegen eerder op de dag de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell en de Amerikaanse Jennifer Brady in drie sets (6-2, 6-7 (5/7) en 6-4).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer