Johan Van Overtveldt en Petra De Sutter.
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt en Petra De Sutter. © BELGA/James Arthur

De Sutter en Van Overtveldt commissievoorzitters in Europees Parlement, uiterst rechts vist achter net

In het Europees Parlement zijn de voorzitters van de commissies verkozen. Zoals verwacht hebben Johan Van Overtveldt (N-VA) en Petra De Sutter (Groen) een van die functies in de wacht gesleept. Ook de uiterst rechtse ID claimde twee voorzitterschappen, maar de grote fracties hebben hun kandidaten buitenspel gezet.

6 reacties

  • Michel De Wael

    5 jaar geleden
    Dit acht je toch niet voor mogelijk. Gefaald als minister van begroting en nu voorzitter begrotingscommissie bij de EU.Ze doen juist het tegenovergestelde dan wat de bevolking wil.
  • vanooghen jokke

    5 jaar geleden
    Dat uiterst rechts achter het net vist is het beste nieuws, de kiezers hier weten nog steeds niet wat er zou gebeuren als die de macht zouden hebben, ze zouden het moeten weten...
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Uiterst rechts vist achter net ? Van Overtveldt is toch commisievoorzitter in het Europees parlement .
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    De juiste man op de juiste plaats. Komt bij de EU ook niet op een paar miljard Euro verkeerd geteld. In het politiek bedrijf worden ze onderling nooit afgestraft, integendeel ze worden er beloond.
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    De zelfbediening van de traditionelen is een aanfluiting van de democratie en de uitslagen van de verkiezingen. Die EU-maffia zoals hij nu is, mag opgedoekt worden.