De grote affiches op de gevel van de Beursschouwburg tonen portretten van vier vluchtelingen die in België neerstreken en hulp kregen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
Volledig scherm
De grote affiches op de gevel van de Beursschouwburg tonen portretten van vier vluchtelingen die in België neerstreken en hulp kregen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. © BELGAONTHESPOT

Gerecycleerde verkiezingsposters Vlaams Belang verwelkomen vluchtelingen in Vlaanderen

Aan de gevel van de Brusselse Beursschouwburg hangen op de Vlaamse feestdag vier posters van acht vierkante meter met een beeltenis en een verhaal van een vluchteling. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en reclamebureau Mortierbrigade maakten de posters uit gerecycleerde verkiezingsaffiches van het Vlaams Belang en draait daarmee hun slogan ‘eigen mensen eerst’ om naar ‘ook onze mensen".

70 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    14 jaar gaan werken in de fabriek, 65 jaar op pensioen, maandelijks bedrag 1268 euro. Alles betalen niets gratis, naar het rusthuis later misschien mijn met noeste arbeid verworven huisje verkopen om de rekening te betalen. Wat doet vluchtelingen werk voor ons?
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    De grenzen van onze draagkracht zijn bereikt. Wie dat niet ziet of wil zien is achterlijk. Stop migratieinstroom. Helaas heeft Marrakech Michel ons dat wel anders in onze strot gedramd. Dat moet doorgaan voor democratie. Die NGOs zijn een echte pest. Zij moeten maken dat hun subsidies niet opdrogen en hun eigen jobke veiligstellen.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Er zijn hier al vreemdelingen genoeg …. het is niet voor niets dat Maggy weer een pak geld vraagt om asielzoekers op te vangen. We moeten eerst voor eigen mensen zorgen en proberen onze schuldenlast te verminderen... In Brussel lopen genoeg kereltjes rond van allochtone afkomst die zich vervelen zet eerst die aan het werk.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Het verhaal moet volledig verteld worden. Want mensen die in 2010 binnen zijn gekomen en gebleven zijn is amper 1 op 4 aan het werk de rest leeft van de OCMW . Met mensen binnen gekomen is het nog erger gesteld daar is het 1op 8 aan het werk . Wie kan zulke groepen blijven onder steunen. In een vluchtelingen centrum zouden de koste beheersbaar zijn ,,maar zijn ze ook zichtbaar.. Eenmaal het centrum verlaten vallen ze onder de OCMW instellingen en is er geen zicht meer op de uitgaven..
  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Weer probeert men Vlaams- Belang Belachelijk te maken of in diskrediet te brengen. Dat men al jaren met geld van de West- Europees burgers de landen in Oost- Europa aan het steunen is en die vervallen landen aan het opbouwen zijn ligt blijkbaar NIEMAND van wakker. In die landen lachen ze ons vierkant uit.