De hemel boven Thessaloniki licht op door het hevige onweer.
Volledig scherm
De hemel boven Thessaloniki licht op door het hevige onweer. © Twitter

Minstens 7 doden door tornado in Griekenland, meer dan honderd gewonden door noodweer

In het Griekse Chalkidiki heeft vannacht een tornado lelijk huisgehouden. In totaal vielen er minstens zeven doden waaronder zes toeristen, allen Oost-Europeanen. Er raakten ook minstens 100 mensen gewond waaronder een 72-jarige vrouw die in kritieke toestand verkeert. Dat hebben de autoriteiten laten weten. In een eerste balans had de politie aanvankelijk melding gemaakt van vijf doden. De tornado zou volgens getuigen zo'n twintig minuten hebben geduurd.

9 reacties

  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Deze klimaatgrillen bestonden vroeger ook maar wel minder erg. Ik denk dat niemand de opwarming van de aarde nog kan ontkennen.
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    Tegen de grillen van de natuur staat de mens hulpeloos de klimaatopwarming zal doorgaan met of zonder CO2 misschien enkel wat uitstel van executie met onbetaalbare dure pleisters op een brandende wonde.
  • Monimo Magiaz

    5 jaar geleden
    We leven nog, maar het ergste is dat er niets werd aangekondigd. We kijken dagelijks welk weer er op komst is en temperaturen waren boven 40 terwijl 30 werd voorspeld en voor vandaag een buitje. Het is hartverscheurend dat er 6 mensen zijn omgekomen. Dit had voorkomen kunnen worden. We waren net thuis en de ramen knalden zo hard en de windstoten zo erg dat zelfs de eieren uit de schaal vlogen. Lichtflitsen hielden niet op.
  • Willy VanErps

    5 jaar geleden
    Inderdaad Charel DG. Heb het jaren geleden in Zwitserland meegemaakt. Gelukkig geen doden. Maar nog veel beter, er was geen sociale media die van elk feit, overal ter wereld, een wereldschokkend gebeuren maakt. De wereld en heel veel mensen hun geestelijke gezondheid zou veel beter af zijn zonder die opgefokte berichten in de sociale media.
  • Liam Deburghgraeve

    5 jaar geleden
    Patrick, dat komt meer voor. Vroeger gebeurde het ook al, maar zoals Charel zegt was er nog geen sociale media. Steek het niet op de klimaatopwarming aub.