AFP
Volledig scherm
© AFP

Hele seizoen in gevaar? Nu ook scheurtje in kniepees Dumoulin

WielrennenMoet Tom Dumoulin, na zijn opgave in de Giro en forfait voor de Tour, nu ook afzeggen voor de Vuelta? De kans is reëel, nu bij de Nederlander ook een scheurtje in de kniepees is gevonden.

5 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Wat ik van meet af vreesde bij de valpartij, word helaas waarheid. De manier waarop de wonde was en de plaats, moet bijna zeker de patellapees geraakt hebben. Een kleine zwelling is voldoende om bij herstarten van trainingsbelasting - zelfs rustig tempo en 2 uurtjes trainen - scheurtjes te veroorzaken in de pees. Dit is een blessure die je enkel met rusten en behandelen kan genezen. Einde seizoen. Bij starten Vuelta zal zijn pees opnieuw opspelen na revalidatie, 100% zeker.
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    prof die hem opereerde was ne beenhouwer zekers , zo iets is toch niet te vatten met de ultra moderne scans op dit moment
  • vangeel guido

    5 jaar geleden
    Was het geen italiaan die voor hem viel?,
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Er zijn toch serieuze fouten gemaakt in de diagnose van de knie van Tom.Wellicht speelt de druk om zo snel als mogelijk was terug te komen mee, maar die druk hebben de artsen toch niet!.
  • Jan Timmermans

    5 jaar geleden
    Dat gepruts met die knie om snel weer in competitie te komen kan als het tegen zit zijn verdere carrière kosten. Laten we hopen dat het goed komt, het peloton mist sporters als Tom.