SERIE A. AS Roma wint nipt in 100e match Nainggolan, Praet speelt gelijk

Lazio Rome heeft zondag op de 14e speeldag in de Serie A met 0-1 gewonnen op bezoek bij Palermo. In het Renzo Barbera-stadion mocht Jordan Lukaku bij Lazio na 64 minuten invallen. Leider Juventus ging verrassend onderuit bij Genoa, terwijl Sampdoria een punt pakte.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Serie A!

Palermo 0-1 Lazio Roma

Jordan Lukaku maakte zijn rentree na een enkelblessure, die hij op 7 oktober opliep tijdens de WK-kwalificatiematch met de Rode Duivels tegen Bosnië-Herzegovina.

Tegen de voorlaatste in de stand breiden de ‘Laziali’ een vervolg aan hun sterke seizoensstart. Een doelpunt van Sergej Milinkovic-Savic (ex-Racing Genk) na een halfuur volstond voor de drie punten. Palermo beëindigde de partij met tien man na de uitsluiting van Geancarlo Gonzalez in de 86e minuut. Toen stond Jordan Lukaku al op het veld, de Rode Duivel maakte zijn wederoptreden bij Lazio in de 64e minuut.

In de stand is Lazio, nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen, voorlopig derde met 28 punten, op één punt van AC Milan. Leider Juventus, dat zondagnamiddag bij Genoa speelt, telt 33 punten. Palermo is 19e met zes punten.

Genoa 3-1 Juventus

De landskampioen kende een offday op bezoek bij Genoa. Na amper een halfuur stond de Oude Dame al 3-0 in het krijt. Giovanni Simeone, zoon van Atlético-trainer Diego, was de grote man met twee doelpunten in het eerste kwartier. Een owngoal van Alex Sandri bracht Juve nog meer in de problemen.

Allegri greep in en wisselde Bonucci voor Legano na amper 33 minuten. Kort na rust bracht hij Higuain tussen de lijnen in de plek van Lichtsteiner. Veel veranderde dat niet, want het was tot acht minuten voor tijd wachten op een treffer van Juventus. Pjanic krulde een vrije trap heerlijk in doel. Verder kwam de leider niet meer.

Crotone 1-1 Sampdoria

Een basisplaats heeft hij nog niet, maar telkens Dennis Praet invalt zet Sampdoria een scheve situatie recht. Vlak voor rust zette Falcinelli de thuisploeg op voorsprong. Aan de rust werd de voormalige speler van Anderlecht erin gebracht en gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Die viel twintig minuten voor tijd. Fernandes, ook een invaller bezorgde zijn team een punt. Noe Dusenne, ex-Moeskroen, bleef op de bank bij Crotone.

AS Roma 3-2 Pescara

Radja Nainggolan heeft zijn 100e westrijd in het shirt van AS Roma winnend afgesloten. Met de aanvoerdersband rond de arm zag de Rode Duivel hoe Edin Dzeko binnen de eerste tien minuten twee keer scoorde, twee keer op aangeven van Perotti. Die zette zich na de rust zelf achter een elfmeter en faalde niet. Ledian Memushaj en Gianluca Caprari scoorden tussendoor voor de bezoekers.

Dankzij de zege verkleint AS Roma de kloof met leider Juventus tot vier punten. AC Milaan heeft net als Roma 29 punten. Lazio Roma en Atalanta (beide 28 punten) volgen op de voet.

Nainggolan, die dichtbij een doelpunt was, werd na 64 minuten naar de kant gehaald voor Daniele de Rossi. Voor de Italiaan was het zijn 400e partij. Thomas Vermaelen bleef 90 minuten op de bank.

Cagliari 2-1 Udinese

Sven Kums speelde zondag een volledige wedstrijd voor Udinese, maar kon zijn ploeg niet aan de overwinning helpen. Op de veertiende speeldag in de Serie A moest Udinese een 2-1 nederlaag slikken bij het Cagliari, op Sardinië.