Direct naar artikelinhoud
Festival

Geen A$AP Rocky op Dour en Tomorrowland: rapper zit nog steeds vast in Zweedse cel

A$AP Rocky heeft al zijn Europese concerten in juli afgezegd.Beeld EPA

A$AP Rocky zal op zondag 14 juli en zondag 21 juli niet in ons land te zien zijn op Dour Festival en Tomorrowland. De Amerikaanse rapper heeft alle Europese concerten die in juli gepland stonden, afgezegd. Rocky zit momenteel in de cel in Zweden

In een statement aan het Spaanse Sónar-festival laat het management van de Amerikaanse rapper weten dat alle Europese concerten in juli afgelast worden. “A$AP Rocky wordt momenteel voor onbepaalde tijd vastgehouden in een Zweedse gevangenis omdat hij zichzelf verdedigd heeft tijdens een geschil dat heeft plaatsgevonden. Vanwege deze ongelukkige situatie, is hij gedwongen om zijn Europese festival- en tourdata in juli te cancellen”, klinkt het. 

Lees nu

Het hiphoptalent leeft al heel zijn leven op gespannen met de arm der wet. Is A$AP Rocky dan toch niet onoverwinnelijk?

Door de afzegging moeten verschillende Europese shows, waaronder het Splash Festival in Duitsland, Dour Festival en Tomorrowland bij ons, Atlas Weekend in Oekraïne en Carroponte in Italië op zoek naar vervanging. 

Of A$AP Rocky in augustus opnieuw zal kunnen optreden, is nog maar de vraag. De rapper zit in de cel voor de mishandeling van een man in Stockholm. Rocky beweert dat hij uit zelfverdediging handelde. Heel wat beroemdheden hebben ondertussen hun steun uitgesproken, en er is zelfs een petitie opgestart om hem uit de cel te halen, waar de leefomstandigheden ‘onmenselijk’ zouden zijn.  

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@sonarfestival) op