Explosieven gevonden in een huis in Anderlecht: het onderzoek toont aan dat er geen enkele link is met de Tourstart of met de terroristische aanslagen die België in de afgelopen jaren meemaakte.
Volledig scherm
Explosieven gevonden in een huis in Anderlecht: het onderzoek toont aan dat er geen enkele link is met de Tourstart of met de terroristische aanslagen die België in de afgelopen jaren meemaakte. © Baert Marc

Explosieven gevonden in huis in Anderlecht waren van Russische oud-militair

De explosieven die zaterdag in Anderlecht werden gevonden, waren van een Russische ex-militair. “Hij stond bekend om het bezit van messen en was in een staat van paranoïa”, aldus het Brussels parket, “Hij overleed in 2011. De wapenvondst had dus niets te maken met terrorisme of de Tourstart in Brussel.”  Het dossier wordt afgesloten.

15 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Bij het verlaten van de DDR door het Russisch leger in 1996 zijn heel wat Russische officieren ondergedoken om in Europa te blijven. Ze hebben heel wat militair materieel verduisterd om te verkopen en daarmee een startkapitaal te hebben om in Europa een nieuw leven uit te kunnen bouwen. Vooral militairen die afkomstig waren uit het Russisch platteland zagen het niet meer zitten om terug te keren naar de late middeleeuwen. Zo zijn er o.a. veel kalasjnikov's aan het misdaadmilieu verkocht.
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    als die zot was, wat liep die dan nog vrij rond?
  • Spike Björk

    5 jaar geleden
    Denken zij nu echt dat wij die uitleg geloven,hij is gestorven van 2011 nu pas die explosieven gevonden.allee zeg!!
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    De Russische oud-militair bevond zich ook in een onstabiele psychologische toestand, die neigde naar paranoia. maar hij liep wél vrij rond, verzamelde wapens en explosieven en was een gevaar voor de maatschapopij, maar er is niks verkeerd aan onze wetten aangaande geesteszieken, hun opvolging en hun opvang. niet te veel vragen bij stellen, zeker niet van wakkerliggen.
  • censor

    5 jaar geleden
    Wat deed die "militair" hier, had ie zo'n dik pensioen dat hij hier kon huren ? Weer zo'n raar verhaal....