Beeld ter illustratie, elektrische wagen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, elektrische wagen. © ANP

Op vakantie met de elektrische wagen? 5 tips voor een zorgeloze autoreis

ReizenHet dagelijkse woon-werk verkeer vormt geen probleem voor de elektrische wagen, maar waarmee moet je rekening houden als je een autoreis maakt naar bijvoorbeeld de Côte d’Azur of Lloret de Mar? Wanneer moet je opladen? Hoeveel tijd verlies je met laden? Johan Stevens, trainer en adviseur bij Het Leuvense opleidingscentrum DrivOlution, geeft je zijn belangrijkste tips om met een gerust gemoed te vertrekken. 

29 reacties

  • Dirk Saenen

    5 jaar geleden
    Slechts 1 tip volstaat : koop een Tesla. Tesla heeft als enige begrepen dat een uitgebreid, eenvoudig en betrouwbaar laadnetwerk essentieel is.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Regelgeving zoals die vermeld wordt in de urban access regulations data base van de EU. Ik denk niet die aan wishful thinking doet. En dan heb ik het nog niet over de vele tijdelijke verboden. Je zal na 2 dagen rijden maar bij Rome staan en niet binnen mogen wegens te veel smog. Maar je hebt onderweg dan toch kunnen tanken in 5 minuten. Vrijheid?
  • paul verspeelt

    5 jaar geleden
    Als het van Khan afhangt, rijden er vanaf 2050 geen voertuigen op diesel of benzine meer rond in Londen. De gemeente Amsterdam wil graag dat er in 2030 een verbod op benzine- en dieselauto’s geldt in de stad, maar dat moet dan wel mogelijk zijn tegen die tijd, verklaart een woordvoerder van wethouder Dijksma. Het Parijse bestuur wil niet spreken van een ‘ban’, maar eerder van een haalbare deadline om het gebruik van diesel- en benzinewagens te doen uitdoven. Wet of wishful thinking ?
  • paul verspeelt

    5 jaar geleden
    Er is blijkbaar iets misgelopen bij de verwerking van mijn vorige posting. Daarom : U grossiert in kwakkels , Tamsyn. Zeg me eens , waar ik de eerstkomende 30 jaar en langer , met niets anders dan een elektrische auto zou binnenmogen. Wettelijke bepalingen aub, geen intenties , verklaringen , voorstellen , verwachtingen , glazen bol visioenen , fantasietjes, wishful thinking ,maar concreet : hier mag u wettelijk niet meer binnen met een verbrandingsmotor.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Paul Verspeelt, de lijst is te lang: Londen vanaf 2025, Amsterdam vanaf 2030, Parijs vanaf 2030, enz ... en waar je wel nog binnen mag, moet je auto vol hangen met peperdure stickers. Wie een uitstapje doet, is dagen bezig met opzoekwerk en het bestellen van allerhande groene, blauwe, rode of witte stickers. Vrijheid?