Van Dijck naast Filip Dewinter in het stadhuis van Brussel. Nu de N-VA’er ontslag heeft genomen, is ondervoorzitter Filip Dewinter van Vlaams Belang de facto de nieuwe parlementsvoorzitter.
Volledig scherm
Van Dijck naast Filip Dewinter in het stadhuis van Brussel. Nu de N-VA’er ontslag heeft genomen, is ondervoorzitter Filip Dewinter van Vlaams Belang de facto de nieuwe parlementsvoorzitter. © Photo News

Filip Dewinter voorlopig nieuwe voorzitter van Vlaams Parlement

Door het ontslag van Kris Van Dijck (N-VA) wordt eerste ondervoorzitter Filip Dewinter (Vlaams Belang) de facto voorzitter van het Vlaams Parlement.

64 reacties

  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Als de vakbond en groen zich blijft moeien hebben we en de premier en de minister-president en de kamer en parlementsvoorzitter van Vlaams belang in 2025 of bij val nog te vormen regering STOP U MET POLITIEK TE MOEIEN VAKBOND en groen is een pure haatpartij het resultaat was bij de laatste verkiezingen de Vlaming pikt dit soort rotte politiek niet
  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Ik lach me 'n kriek. Wat iedereen voor onmogelijk hield gebeurt nu door samenloop van omstandigheden toch. 'n Vlaams Belanger als voorzitter van het Vlaams parlement. Dat ik dat nog mag meemaken. Misschien is er toch nog hoop voor dit land!!!!!!!.
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    He VB behandelt de andere partijen veel beter dan dat ze zelf behandeld worden. Gooi dat splitsen uit jullie programma en je hebt dubbel aantal stemmen Werk voor de Belgen en je maait zelfs de ps onderuit.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    De Walen willen VB niet, behalve de NVA weigert iedere andere partij te praten met VB. Ik ben anti Cordon en anti F. De Winter, ben pro confederatie en anti splitsen. Wel ik heb respect voor de wil van 18% van de VL. kiezers en aanvaart dat De Winter door omstandigheden even voorzitter van het Vlaams parlement wordt.
  • Gilbert Caytan

    5 jaar geleden
    Proficiat Philip , laat ze maar eens van je horen