EREDIVISIE. Feyenoord voorkomt nederlaag in 99e (!) minuut

Feyenoord laat van zijn pluimen. De Rotterdammers laten de laatste weken heel wat punten liggen. Zondag speelde het 3-3 gelijk bij Utrecht, na een wel heel late comeback. De aansluitingstreffer viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, de gelijkmaker kwam er in de negende minuut van de verlengingen.

rahe

Utrecht 3-2 Feyenoord

Beide teams begonnen als een wervelwind aan de partij. Haller zette de thuisploeg al na twee minuten op rozen, maar nog eens twee minuten later was alles te herdoen. Veteraan Kuyt tekende voor de snelle gelijkmaker. Nadien viel de wedstrijd wat stil, maar in de tweede helft vielen de goals vlotjes.

Zeven minuten na de koffie schoot Troupee zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Feyenoord had niet meteen een antwoord in huis en liep achter de feiten aan. Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zag het er helemaal slecht uit voor de leider. Haller maakte zijn tweede van de avond en de match leek beslist.

Dat was echter buiten de reguliere speeltijd gerekend. In de 90e minuut was daar Jorgensen met de aansluitingstreffer. Er kondigden zich nog een spannend slot aan, want er werden maar liefst negen minuten bijgeteld door de blessure van Ruiter. Utrecht leek stand te houden, maar in de allerlaatste minuut was daar plots Kramer. Ingevallen in de 93e minuut, maar zes minuten later was hij het wel die de gelijkmaker op het bord zette.

Door de puntendeling komt Feyenoord naast Ajax, dat wel won.

Heerenveen 0-1 Ajax

De Amsterdammers hebben een lastige opdracht op het veld van Heerenveen tot een goed einde gebracht. Makkelijk was dat niet, want Ajax won maar met het kleinste verschil. Davy Klaassen zorgde voor het enige doelpunt van de partij. Ajax komt door de zege naast Feyenoord aan de leiding met 33 punten. PSV, dat zaterdag met 3-1 won van ADO Den Haag, is derde op vier punten. Krijgen we dit seizoen een tweestrijd tussen Amsterdam en Rotterdam?

Sparta Rotterdam 2-2 Roda JC

Sparta Rotterdam heeft zondag op de veertiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie 2-2 gelijkgespeeld tegen Roda JC. Loris Brogno moest bij de Rotterdammes plaatsnemen op de bank, maar maakte met een doelpunt en assist een uitstekende invalbeurt.

Na doelpunten van Kum (45+2’) en Mytides (50’) keek Sparta in eigen huis tegen een 0-2 achterstand aan. Brogno kreeg ruim een halfuur om het tij te keren en bracht Sparta in de 64e minuut - een minuut na zijn invalbeurt - op het scorebord. De Belgische aanvaller knalde het leer in het dak van het doel. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal legde Brogno de 2-2 met een fraai hakje panklaar voor Kenneth Dougall.

AZ 5-1 Heracles

AZ trakteerde zijn supporters op een doelpuntenfestijn tegen Heracles Almelo. De ploeg van Stijn Wuytens, die bij AZ de partij volmaakte, won met 5-1 in Alkmaar. De Belgische doelman Bram Castro liet zich verschalken door Mühren (5 ‘en 25’), Weghorst (21’) en invallers Dos Santos (73’) en Jahanbakhsh (90+2’). Tussendoor schoot Weghorst op slag van rust nog een penalty over voor de thuisploeg. Samuel Armenteros (ex-Anderlecht) scoorde vanop elf meter de eerredder in de 52e minuut.