© Photo News

Boonen blijft jaar langer bij Etixx-QuickStep

Tom Boonen heeft zijn contract bij Etixx-Quick Step verlengd. Dat vertelde teammanager Patrick Lefevere in het één-programma ‘Vive le Vélo’. Boonen en Lefevere mikken zonder omwegen op een vijfde zege in Parijs-Roubaix.

maj

Er werd al maanden gespeculeerd of Boonen nog een seizoen bij Etixx-QuickStep zou blijven of niet. Ja dus: de 35-jarige Boonen blijft al zeker tot Parijs-Roubaix in het peloton. Daarin heeft hij al vier zeges en greep hij dit jaar nipt naast een vijfde overwinning -wat een record zou zijn.

© BELGA

Mikken op Parijs-Roubaix

“Ik ben heel blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen”, laat Boonen in een eerste reactie weten. “Voor mij was het belangrijk om bij de ploeg te blijven waar ik bijna heel mijn carrière gereden heb en zoveel mooie momenten heb meegemaakt. Ik ken iedereen die van bij de start van de ploeg en beschouw ze als mijn tweede familie. Ik zie me eerlijk gezegd ook niet in een ander truitje.” Boonen mikt op het Vlaamse wielervoorjaar, en dan vooral op Parijs-Roubaix. “Het zal super zijn om met dit sterke team een nieuw avontuur te beleven in de kasseiklassiekers.”

Ook manager Patrick Lefevere is een tevreden man. “Dit is een logische stap. We hebben een sterke band met Tom die tot de opstart van ons team in 2003 teruggaat. Tom kan op een sterk team rekenen dat hem zal steunen in zijn jacht op een vijfde Parijs-Roubaix.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen