De Amerikaanse president Donald Trump
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump © EPA

Trump kraakt cryptomunt Facebook af: “Waarde is gebaseerd op gebakken lucht”

buitenlandDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn ongenoegen geuit over de libra, de cryptomunt van Facebook. Het socialmediabedrijf moet volgens hem een bankvergunning aanvragen als het met de libra verder wil gaan.

24 reacties

  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Als er iemand is die weet wat gebakken lucht betekent dan is het wel Trump. 
  • Jan Ooms

    5 jaar geleden
    Inderdaad: Libra's en bitcoins waarde is op niks buiten vraag-en-aanbod gebaseerd. Maar de Dollar wordt ook al decennia lang niet meer gebaseerd op goud of zilver. Bitcoin is dan weer volledig gedecentraliseerd, terwijl Libra beheerd zal worden door monsterbedrijven zoals: Facebook, Ebay, Spotify, Uber, Vodafone en Mastercard. Fijn weetje: Aan het begin van zijn presidentie wou Trump de schulden van de Amerikaanse overheid oplossen door gewoon meer geld te printen.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Goud is al 5000 jaar het enige "stabiel geld" al zweeft het ook maar het blijft een "harde" valuta tegenover het papieren geld.
  • Karl Metz

    5 jaar geleden
    @Edmond Dantes: die implosie zal niet plaatsvinden omdat de waarde van de Dollar niet door olie word bepaald. Even beter opletten. Als morgen de waarde van het.goud aan de Euro word gekoppeld, dan zul je zien dat de dollar niets meer waard is. Laat de Olie maar in Euros worden betaald. DeDollar zal alleen maar krachtiger worden
  • Zulma Terrana

    5 jaar geleden
    Gebeurd echt niet vaak , maar ik ben het met hem eens .