Kris Van Dijck nam gisteren ontslag als Vlaams parlementsvoorzitter.
Volledig scherm
Kris Van Dijck nam gisteren ontslag als Vlaams parlementsvoorzitter. © BELGA

Van Dijck heeft “bewijsstukken om onschuld aan te tonen” en wil meewerken aan onderzoek

Volgens zijn advocaat Walter Damen kan Kris Van Dijck (N-VA), die gisteren ontslag nam als voorzitter van het Vlaams parlement, bewijzen dat hij onschuldig is in de kwestie rond vermeende sociale fraude. Van Dijck stapte gisteren op nadat P-Magazine uitpakte met mails en documenten die aantoonden dat Van Dijck was tussengekomen om een escorte aan een uitkering te helpen.

75 reacties

  • Max Dante

    5 jaar geleden
    Ik neem mij voor dat hij zijn invloed heeft aangewend om zaken te bespoedigen, en dat is niet goed te keuren. Echter, dat diende wel te gebeuren via Kris Peeters want binnen het FSO heeft Van Dijck niets te zeggen. Als men dan intern binnen het FSO de beslissing neemt om een som geld uit te keren aan die dame, wie is hier dan de verantwoordelijke voor ? Van Dijck, ik meen van niet..
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Ik moet Jan peeters gelijk geven ofwel zit de jokke in een hoekje te schreeuwen ofwel is hij in verlof maar één zaak is zeker de nva is sneller aan het vallen dan gedacht. ( wat ze zelf doen doen ze beter)
  • Mien Sjors

    5 jaar geleden
    guido vermeyen : Meeuws was onschuldig en nooit veroordeeld Er is een verschil tussen roddel; laster en eerroof en direct bewijs dat zwart op wit te vinden is Er zijn géén lijken bij Spa. Maar die moesten kapot, alles was goed genoeg om schade te berokkenen, maar als het een Nva'er zouden ze zelfs pardon aan de paus vragen, wel ik bid God dat Van Dijck een brandende druiper overhoud aan zijn 'Suske'.
  • censor

    5 jaar geleden
    Gelukkig is zijn aandeel eerder beperkt, maat niettemin ernstig...sommige gaven enorme sommen uit voor een feestje van De LIJN in Antwerpen, en de entourage van die persoon 'Meeuws' was er niet mee gediend dat dit openbaar werd gebracht...door goede journalistiek.. Hoeveel lijken zullen er nog uit de kast vallen, de meeste lijken waren wel van SPA .....visa affaires...samu social....
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Raar, al een week niks gehoord van Jokke, ik denk dat hij het moeilijk heeft nu hij beseft dat NVA nog er is dan de Sossen, sterkte Jokke!!