De medewerkers van Google zouden meeluisteren naar opnames die gemaakt zijn met de slimme Google Home-luidsprekers en via de Google Assistent-app op smartphones.
Volledig scherm
De medewerkers van Google zouden meeluisteren naar opnames die gemaakt zijn met de slimme Google Home-luidsprekers en via de Google Assistent-app op smartphones. © EPA

Google onderneemt actie na lek waaruit bleek dat er meegeluisterd werd naar gesprekken

Google gaat actie ondernemen nadat één van de taalexperts waarmee het samenwerkt voor de ontwikkeling van spraaktechnologie in zijn slimme luidsprekers, audiogegevens heeft gelekt. Het lek lag aan de basis van een VRT-nieuwsitem eerder deze week. Dat riep vragen op over de gebrekkige privacy bij het gebruik van deze Google Home-luidsprekers.

1 reactie

  • mike dierickx

    5 jaar geleden
    Het probleem is niet dat google meeluistert, dat weet je als klant op voorhand en is nodig om de technologie verder te ontwikkelen. Het probleem zit hem bij die onbetrouwbare "taalexpert" die duidelijk zijn geheimhoudingsovereenkomst gebroken heeft. Hopelijk komt Google er achter wie het is en slepen ze hem voor de rechtbank, die vent zou nooit meer met gevoelige informatie mogen werken.