Een elektrische fiets.
Volledig scherm
Een elektrische fiets. © BELGA

NSZ eist betere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eist een duidelijke wetgeving rond de kwaliteitsnormen van elektrische fietsen. Er zouden steeds meer goedkope elektrische fietsen van slechte kwaliteit worden gekocht en fietsenhandelaars krijgen deze maar moeilijk gerepareerd. 

4 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Hops, weer geklaag van zelfstandigen. Nu krijgen ze opeens teveel werk. Liever geen werk en toch veel geld verdienen. De huidige business mentaliteit.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    ook mijn e bike online gekocht een sparta al 4,5 jaar geen probleem ...voor 799 euro ..en 3 jaar fabriek garantie bij sparta dealer .voor en achter schijfremmen doe hem wel om de 4 maand binnen voor onderhoud ..is niet al brol dat ze online verkopen blijkbaar ...
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    och het zijn niet alleen de goedkope fietsen hoor, heb er een van GAZELLE en is ook niet om over te stoefen om zo'n groot merk te zijn. Het eerste jaar actieradius van 165km en nu na 2j nog 100km met al een 2de vervangbatterij! Het staat echt nog niet op punt en zal waarschijnlijk nooit op punt geraken. Electronica kan niet tegen schokken en vochtigheid en batterijen zijn echt de zwakste schakel, ook zo met E-auto's.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    De vraag is of in naïef Europa nieuwe wetgeving nog wel zin heeft? Er is nu al ongelofelijk veel goede regelgeving in Europa rond producten en uitrusting op gebied van veiligheid en eerlijke concurrentie maar via webshops stroomt voor miljarden aan Chinese producten per jaar Europa binnen die helemaal niet voldoen. Blijkbaar heeft men schrik in Europa om daar iets aan te doen.