photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Autobelastingen leveren recordbedrag van 20 miljard op

De verschillende autobelastingen in België hebben de federale en regionale overheden vorig jaar 20,73 miljard euro opgebracht. Dat blijkt uit een berekening van de automobielfederatie Febiac, die jaarlijks alle cijfers samenbrengt. De fiscale opbrengsten uit auto's, motoren, bestelwagens en vrachtwagens liggen 6 procent hoger dan in 2017 en ronden voor het eerst de kaap van 20 miljard euro, schrijft De Tijd vandaag.

119 reacties

  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    We betalen dus elk jaar meer om langer stil te staan en om op slechtere wegen te rijden . Ook rijden we elk jaar trager dus verbruiken we meer optrekken , vertragen optrekken, vertragen die zorgt voor meer verbruikt en daar is het allemaal om te doen ! Dus je ziet De Files zijn de bedoeling van de Overheid , meer verbruik en dus meer accijnzen !! Heel het Systeem is Rot en Corrupt ,Alle Partijen zijn schuldig !
  • Patrick Proost

    5 jaar geleden
    De meeste belastingen ooit en... de meeste stilstand ooit !! We krijgen dus dubbel en dik stank voor dank !!
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    De laatste regering met de NVA-genieën hebben zoveel meer belastingen binnengehaald en ons toch nog dik in de schulden gestoken en ondertussen staat heel onze infrastructuur op instorten. Vele Afrikaanse steden en verre omgeving zien er ondertussen zoveel beter uit dan België en vooral Vlaanderen.
  • Jens van den Broeck

    5 jaar geleden
    De reden dat Weyts snelheidslimieten invoert is gewoon om het Dieselverbruik te doen toenemen. Meer taksen voor deze graaier. Vanwege verkeersdoden denkt u? Kijk de cijfers maar na, het aantal doden is verdubbeld(!) sinds de begrenzing naar 70 km p/u!
  • Emiel Vandeplas

    5 jaar geleden
    Klopt niet : inbreng leasingwagens levert geen hogere ficale ontvangsten op ! (75 %) Kosten worden verrekend bij belastingsaangifte.