De sfeer aan de Brusselse onderhandelingstafel is goed, zeggen de deelnemers. Woensdag zou de nieuwe regering de eed moeten afleggen.
Volledig scherm
De sfeer aan de Brusselse onderhandelingstafel is goed, zeggen de deelnemers. Woensdag zou de nieuwe regering de eed moeten afleggen. © Photo News

Brusselse regering is zo goed als rond: “Woensdag eedaflegging”

In Brussel zijn de politieke onderhandelaars van PS, Ecolo en DéFI aan Franstalige kant en Groen, Open Vld en sp.a aan Vlaamse kant er zo goed als uit. Gisterenavond is het regeerakkoord voor het gewest in een eerste lezing afgerond, dit weekend al moet er na informele contacten al een tweede lezing volgen. Volgens Le Soir legt de nieuwe regering woensdag de eed af. Mobiliteit en wonen staan centraal in de tekst.

12 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Waarom cumulverbod niet direct? Waarom eerst 2024? Nog niet klaar met graaien, misschien? Het is ook een regering die er eigenlijk niet moet zijn, verspilling tot en met.
  • Fonz Ooms

    5 jaar geleden
    Opnieuw de zoveelste nutteloze, dure, onnodige regering voor een klein dorp groot. Weer geldverspilling van de moegetergde en leeggezogen belastingbetaler.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Guy Vanhengel heeft het nog te schrijven akkoord reeds getekend.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Brusselse regering: de enclave van de provincie België.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Zie ze daar nu zitten op hun zolderkamertje, de toekomstige Brusselse maffia 'regering'. Samen konkelfoezen, hoe ze geld kunnen los weken uit Vlaanderen om in hun zakken te steken, met de Vlaamse collaborateurs van de trado-partijen.