REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Wat een nummer! Fantastische De Gendt rondt monstervlucht af in Tour, Alaphilippe herovert geel

Tour de FranceWat een nummer! Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft de achtste etappe in de Tour de France gewonnen na een monstervlucht. In een kloeke heuvelrit van 200 kilometer tussen Mâcon en Saint-Étienne zette hij zelf de vroege onderneming op en rondde het immens fraai af. Julian Alaphilippe kwam te laat, maar herovert wel de gele leiderstrui. 

45 reacties

  • RIET HEIRMAN

    5 jaar geleden
    wat een fantastische renner is dit zeg ! dat is écht koersen? EN DIT 2 DAGEN NA ELKAAR
  • Jan Dewolf

    5 jaar geleden
    In de Franse media niets dan superlatieven over de panache van de " vuurwerkbroeders " Alaphilippe en Pinot , die nu al als dé grote favoriet op de eindzege gebombardeerd wordt . Over de prestatie van De Gendt wordt nauwelijks iets vermeld . Of hoe chauvinistisch de Fransen kunnen zijn !
  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Als je het verschil nog niet kent tussen Thomas en Aimé De Ghendt dan ken je waarschijnlijk ook niet het verschil tussen een voorwiel en een achterwiel.
  • Marcel Bontinck

    5 jaar geleden
    Iemand die Alaphilippe een laf renner vind zit volgens mij aan de drank.Is wel één van de meest atractieve renners van het ogenblik en die bij de uitbouw van carriere niet alleen naar het geld kijkt.
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    Thomas de Heldt. Echt een cultfiguur. Hij is de enige in het huidige peloton die dit kan. Desnoods rijdt hij 200 km helemaal alleen voorop. Proficiat man!