Thomas De Gendt.
Volledig scherm
Thomas De Gendt. © AP

VIDEO. De Gendt na indrukwekkend avontuur: “Alles viel vandaag op zijn plaats”

Tour de FranceWat een nummer van Thomas De Gendt in de achtste rit van de Tour de France. De 32-jarige renner van Lotto-Soudal won de etappe met aankomst in Saint-Etienne, nadat hij mee in de vroege vlucht trok en nét Julian Alaphilippe, de nieuwe gele trui, en Thibaut Pinot wist voor te blijven. “Dit was één van de beste dagen die ik ooit op een fiets heb gehad”, reageerde De Gendt na zijn huzarenstukje.

6 reacties

  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Inderdaad De Gendt is een van de weinigen, misschien wel de enige, in staat zulke nummers af te leveren. Je moet het niet alleen in je hebben je moet er ook nog een beetje zot voor zijn als je 't mij vraagt. Collega renners, in dit geval de gele trui nota bene, afdoen als 'onbekwaam' doet enkel maar af aan de schoonheid van zijn prestatie. Dit was voor iedereen een erg zware etappe dus ook de Fransman heeft de trui niet gestolen. Als iedereen het kan zou het natuurlijk niet veel voorstellen.
  • herman huyben

    5 jaar geleden
    Dat is dan nog een echte Flandrien, nen echte dan hé. Proficiat Thomas
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Enkel en alleen Thomas kan zoiets bovenaards, en het is niet zijn eerste keer dat hij dit doet, hij heeft een pattent op Merckxiaanse exploten. Het peloton kent hem intussen, en ze weten dat ze tegen dit geweld niks kunnen beginnen. Proficiat, je hebt mijn dag gemaakt.
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    René Mertens de objectieven liggen voor Alaphilippe anders dan voor De Gendt. Eerstgenoemde rijdt momenteel ook een erg sterke tour en is ook gewoon een steengoed renner. Trouwens aan de start van de tour staan geen pannekoeken punt andere lijn. Het probleem van mensen met verwijten zoals de uwe ligt vaak slechts bij hun eigen ego. Zij die het hardst roepen zijn zelf vaak de ergste. Sportiviteit is bovendien een van de basisbeginselen in de sport dus hou die flauwe commentaar voor jezelf.
  • René Mertens

    5 jaar geleden
    Daar is Alaphilippe niet voor bekwaam. Heeft alleen maar een groot ego.